SIEMENS PRESS AWARD 2018.: Колико смо спремни за енергетску будућност

Нови град Асперн који настаје у околини Беча, један је од највећих пројеката урбаног развоја у Европи, где су примењена решења из области интелигентне инфраструктуре компаније Сименс (Siemens).

Представници Сименса и новинари из Адриатик регије на церемонији у Бечу

Град расте према плану, сада је усељено око 7.000 становника а у наредних десет година, када се планира завршетак ове фазе развоја, требало би да буде 20.000 становника – сазнали су новинари из десетак земаља региона ЦИЕ који су овај град посетили 25. септембра, у оквиру завршетка регионалног такмичења CEE Press Award 2018. Као и до сада, такмичење је било отворено за радове на тему „Дигитална будућност градова, индустрије и енергетике“, објављене од августа 2017. до августа 2018. године. Свечана церемонија доделе награда и гала вечера одржана је 25. септембра у Сименс ситију у Бечу.

Од награђених радова на националном нивоу, за најбоље регионалне су проглашени прилози новинара из Словеније, Мађарске и Бугарске. Национални победници овог такмичења били су: у Аустрији Ерих Бренер и Хервиг Бус (Вештачка интелигенција), у Бугарској Ивајло Станчев (Електричне енергије из будућности), у Хрватској Ана Гавранић (Сунчани кровови), у Мађарској Золт Ханула (Апликација које се плаше све банке у свету), у Румунији Раду Ханганут (Градови крећу ка паметној будућности), у Словачкој Јозеф Рајник (Ефикасност се повећава подацима), у Словенији Боштјан Видемшек (Будућност је сада), у Украјини Ксенија Талалаи (Урбана логистика будућности), у Црној Гори Нада Ковачевић (Паметно управљање отпадом) и у Србији Радојка Николић за текст „Поред Беча ниче Асперн – град будућности“.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • УДРУЖEЊЕ СРMEК OРГAНИЗУJE СEMИНAР O ПOСЛOВНOJ ИЗВРСНOСTИ И ПРИМЕНИ EFQM МОДЕЛА: Нова знања о стандардима квалитета
  • Обука инжењера за примену дигиталних технологија
  • ДРИМСКО-ЛИМСКЕ ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ ОБАРАЈУ РЕКОРДЕ: Више струје из хидропотенцијала
  • EНTOНИ J. MEJO И НATAН НOИРA: ЊИХOВO ВРEME (5): Предузетници новог миленијума
  • Следећи број Економетра излази 6. новембра 2018.
Podelite ovaj tekst: