ОСВОЈИЛЕ ТРЖИШТЕ ЗА МАЊЕ ОД ГОДИНУ ДАНА: Новосађанке, мајсторице за намазе од тартуфа

Виолета Ивковић, историчар, и Сања Мелкус, економиста, осим љубави према музици, пасионирано експериментишу у кухињи па су одлучиле прошле године да започну производњу хране са ретком врстом гљива

Виолета Ивковић (лево) и Сања Мелкус

До пре седам година, иако су из истог града и иста генерација, Виолета Ивковић (43) и Сања Мелкус (43) нису се познавале. Данас су две Новосађанке власнице младе прехрамбене радње „Труф труф”(Truff truff) чији су намази од тартуфа за мање од годину дана запажени на десетак сајмова, не само у Србији већ и у окружењу па чак и преко океана – у Сједињеним Америчким Државама.

Откривају нам да је мотив да закораче у динамичне предузетничке воде био исти: грч у стомаку са којим су одлазиле на посао. Обе су радиле у компанијама ван струка за које су се школовале. Како каже Виолета, која је завршила мастер историје на новосадском Филозофском факултету, брзо су по упознавању установиле да деле исти став.

– Када се неко максимално посвети послу, свим снагама, онда је најбоље то да чини у властитој фирми. Тада знате да радите за себе, своју породицу, па су сви напори лакши.

Додају да је веома важно да се има подршка породице, али да је на самом почетку када идеја тек почиње да добија материјалне облике, ипак најбитнија вера у себе и лични подстрек.

Саговорнице Економетра упознале су се на пробама хора Јеврејске општине 2011. године. Имају гласове исте лаге – сопрани су, па је Сања доласком на пр
ву пробу села поред Виолете, певача дужег стажа. Почеле су да се друже породично, а један од ритуала у Сањиној породици је трагање за тартуфима по Фрушкој гори и справљање, конзумирање јела са овом врстом гљива.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • УДРУЖEЊЕ СРMEК OРГAНИЗУJE СEMИНAР O ПOСЛOВНOJ ИЗВРСНOСTИ И ПРИМЕНИ EFQM МОДЕЛА: Нова знања о стандардима квалитета
  • Обука инжењера за примену дигиталних технологија
  • ДРИМСКО-ЛИМСКЕ ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ ОБАРАЈУ РЕКОРДЕ: Више струје из хидропотенцијала
  • EНTOНИ J. MEJO И НATAН НOИРA: ЊИХOВO ВРEME (5): Предузетници новог миленијума
  • Следећи број Економетра излази 6. новембра 2018.
Podelite ovaj tekst: