HOROSKOP: Šta kažu zvezde za biznis u septembru

poslovni-horoskopOvan

U drugoj dekadi septembra, kada planeta Jupiter uđe u znak Vage, stvaraju se povoljni uslovi za nova partnerstva i sklapanje poslovnih ugovora. Budite obazrivi u prepisci, komunikaciji i sa dokumentacijom dok je planeta Merkur u retrogradnom hodu. Moguće su iznenadne promene poslovne situacije. Pokušajte da sačuvate hladnu glavu, izbegavajte impulsivnost, stresne situacije i eventualne sukobe sa kolegama i osobama od autoriteta.

Bik

Imaćete vrlo buran početak meseca prouzrokovan Sunčevom eklipsom u kompatibilnom zemljanom znaku Device i kvadratom Sunca sa planetama Saturn i Mars. To neće ugroziti vaš biznis, ali će izazvati određenu stagnaciju u napretku i umanjene finansijske prilive. Značajnije poboljšanje finansijske situacije osetiće se od 22. septembra, kada vladar vaših materijalnih dobara, planeta Merkur, krene direktnim hodom.

Blizanci

Uz dosta napora, tek u poslednjoj sedmici septembra, uspećete da potpisivanjem važnih ugovora vašem biznisu date novu direkciju i da uspostavite finansijsku ravnotežu. Septembar će biti vrlo dinamičan za Blizance. Ambiciozniji će početi da traže druga rešenja i nove mogućnosti za zaposlenje. Pozitivan ishod situacije možete da očekujete nakon 24. septembra, kada planeta vašeg polja rada Pluton krene direktno.

Rak

Sredinom meseca, 16. septembra, kada se događa pomračenje Meseca, pokušajte da izbegnete pregovore i sastanke od značaja. Ostatak meseca proći će manje stresno, ali uz dosta angažovanja oko stabilizacije finansija. Dilema oko ponude i prelaska na novo radno mesto može vas staviti u nezgodan položaj. Najbolje je da odbijete ponudu, dok je planeta Uran u retrogradnom hodu u polju vaše karijere, sačekajte pravu priliku, a to je pred kraj godine.

Lav

Imaćete delikatan početak meseca, usled uticaja pomračenja Sunca u vašoj drugoj kući finansija. Iznenadna promena opšte finansijske situacije zahtevaće veći oprez u rukovanju novcem i oko investicija. Kako Sunce ostaje u vašem drugom polju finansija do 22. septembra, a Jupiter je tu do 9. septembra, imaćete vremena da se reorganizacijom finansijskog plana i prilagođavanjem na date uslove brzo materijalno oporavite i uzdignete.

Devica

Poslovne Device pred vama je izazovan početak solarne godine, kada ćete morati da se suočite sa mnogim preprekama kako biste uspešno prebrodile krizan period i održale vaš biznis. Pod uticajem solarne eklipse u vašem znaku, poljuljaće se vaš poslovni autoritet. Od 22. septembra kada vaša lična planeta Merkur krene direktno i kada Sunce uđe u znak Vage i vašu drugu kuću materijalnih dobara, uspećete da, uz brojne ustupke i promene, započnete ciklus finansijskog oporavka.

Vaga

Pomračenje Sunca početkom septembra izazvaće turbulentne promene u sferi vašeg biznisa. Ipak, štiti vas moćan raspored planeta na istoku i gornjoj hemisferi, a ulaskom Jupitera u vaše prvo polje 9. septembra, možete da sa velikim optimizmom pogledate u budući napredak vašeg posla i karijere. Od 22. septembra, kada Sunce uđe u vaš znak, planeta Pluton promeni kretanje i Venera uđe u vašu drugu kuću, ostvarićete fantastične finansijske rezultate.

Škorpija

Septembar će biti značajan i uspešan mesec za poslovne Škorpije. Prilika je da se povežete sa moćnim biznismenima iz vaše branše, koji vam mogu pomoći da unapredite i razgranate biznis. Za zaposlene Škorpije mesec će započeti stresno jer su promene koje se dešavaju van njihove kontrole, ali mogu ugroziti dosadašnju poziciju i uslove rada. Međutim, nova poslovna situacija će se pokazati kao vrlo korisna jer će ih dodatno poslovno izgraditi.

Strelac

Najverovatnije ćete biti nespremni za ozbiljne promene, ali uz podršku poslovnih prijatelja i saradnika ući ćete u poboljšanje poslovanja. Veoma je važno da se priključite uticajnoj organizovanoj poslovnoj grupi i ostvarite čvrstu saradnju. Od 22. septembra, kada planeta vaše karijere Merkur krene direktnim hodom, sklopićete korisne ugovore koji će vam pomoći da nastavite da širite vaš biznis. Očekujte finansijski uspeh i odličnu zaradu u poslednjoj sedmici meseca.

Jarac

Sve snage koncentrišite na pokretanje vašeg biznisa koji je u zastoju. Merkur, planeta vašeg posla, kreće se retrogradno sve do 22. septembra, pa su moguće smetnje u komunikaciji i problemi. Iskoristite ovaj napet period da rekonstruišete vašu strategiju, poslovne ciljeve i način poslovanja, kako biste brže izašli iz krize i obezbedili normalan tok vašeg biznisa. Vaša opšta poslovna situacija će se popraviti u poslednjoj dekadi meseca.

Vodolija

Vaša poslovna situacija će se zakomplikovati oko 16. septembra i to će pogoditi vaše polje finansija. Veći materijalni gubitak će vas podstaći da započnete korenitu reorganizaciju poslovanja i finansija, kako biste se izvukli iz krize i povratili stari sjaj vašem biznisu. Reorganizacija i napeta atmosfera će trajati sve do poslednje sedmice u mesecu. U ovom periodu moguće su promene posla i pozicije, kao i vašeg odnosa prema poslu.

Ribe

Ovoga septembra će biti puno nervoze i stresa oko finansija. Ta situacija će zahtevati od vas potpunu reorganizaciju posla i finansija, što će biti dugotrajan poduhvat koji treba da sprovedete u etapama. Na poslu može biti dosta drame i nesloge sa nadređenima i autoritetima. Budite krajnje oprezni u komunikaciji i u pripremanju važne dokumentacije. Krajem meseca, bure će se stišati i ulazite u sigurne vode.


U ovom broju još i …

  • Brže do jeftinijih kredita
  • „Nova energija” u novom pogledu na svet
  • U postrojenje za prečišćavanje gasa uloženo više od 30 miliona evra
  • Više znanja o tokovima novca
  • Dualno obrazovanje prioritet Vlade i privrede
  • EBRD podržava reforme u Srbiji
  • NAJNOVIJA ANALIZA FISKALNOG SAVETA Problem su nereformisana javna i državna preduzeća
  • REZULTATI ANKETE KOMPANIJE VISA INC. NA OVOGODIŠNJOJ BLOGOMANIJI Jednostavnija e-kupovina i veći izbor
  • PITER DRAKER: MOJ POGLED NA MENADŽMENT (2) Marketinški ciljevi
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. oktobra 2016.
Podelite ovaj tekst: