HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u julu

Ovan

Ovog meseca neće sve baš teći onako kako očekujete. Uprkos tome, možete poboljšati odnose na poslu, razrešiti sukobe i nesporazume. Merkur, planeta koja vlada kućom posla Ovna, kreće retrogradno 26. jula i podstiče vas da sagledate dublje kako razgovarate sa osobama u radnom okruženju, ali i na koji način koristite svoje veštine i ističete individualnost.

Bik

Pitanje novca osetljivo je tokom jula. Iako imate dobre namere i cilj vam je da povećate priliv novca, mogli biste narušiti harmoniju važnih privatnih i poslovnih odnosa. Možda želite previše, prebrzo, posebno u drugoj polovini meseca. Trebalo bi da se koncentrišete na ono što sami možete da uradite, a ne da tražite nešto preko drugih.

Blizanci

Kuću novca Blizanaca osvetljava Sunce, sve do 23. jula. Tada je novac prioritet Blizancima, ali i tema koja može dovesti do svađa i depresije. Posvetite se starijim materijalnim problemima, smanjite troškove i ulažite samo u ono što morate. Pravi je trenutak za pregled stvari kojima raspolažete, za rad na talentima i koliko ih koristite kako biste zaradili za život i bili prepoznatljivi.

Rak

Jupiter vlada kućom posla Raka i nastavlja da se kreće direktnim hodom, ali Mars, vladar kuće karijere i profesionalnog ugleda, ostaje retrogradan, sve do avgusta. Saturn je, isto tako, retrogradan. Više uspeha imaćete ako radite sami i ako koristite svoje veštine. Hobi može postati dodatni izvor zarade. Budite oprezni pri pregovorima, odložite veće investicije i kupovine.

Lav

Tokom jula novac će vam biti na prvom mestu, iako ćete biti napetiji i svadljiviji nego inače. Takav stav ne donosi vam ništa dobrog, čak možete uništiti potencijalne saradnje. Uprkos odlaganju, napetosti, komplikacijama i sukobima, vi ćete uspeti da poboljšate finansije ili ćete ih barem stabilizovati. Očekujte veće promene, iznenađenja i nagle preokrete.

Devica

Retrogradan Mars kreće se kroz vašu kuću posla i u opoziciji je s Merkurom. Na sreću, Jupiter kreće direktnim hodom u drugoj polovini jula, što znači da ćete dobiti podršku i ohrabrenje od saradnika. To će vam podići samopouzdanje. Budite smireniji kada razgovarate sa kolegama i nadređenima. Vaša zarada zavisi od toga kako upravljate svojim sredstvima.

Vaga

Sunce je u kući karijere i društvenog statusa do 23. jula. Povoljan je period za dugoročne planove. Imaćete prilike za ostvarivanje saradnje sa velikim i uticajnim grupama, ali te saradnje morate pažljivo preispitati. U određenom trenutku otkrićete da se neki individualni projekti ne uklapaju u projekte vašeg posla ili grupe.

Škorpija

Profesionalni život Škorpije ispunjen je u ovom periodu napetim situacijama i odnosima. Imaćete poteškoće u pokušajima da objasnite svoja gledišta saradnicima i nadređenima. Vreme je da istražite nove prostore, nove mogućnosti za razvoj i napredak. Imajte na umu da je Mars, planeta koja vlada kućom posla Škorpije, još uvek retrogradan. U poslednje dve dekade meseca, saradnja može doneti dobit.

Strelac

Pravo je vreme da raščistite finansijske probleme, da ozbiljnije razmislite o veštinama koje imate i o načinu na koji ih koristite, kako biste nadrasli situaciju i ostvarili nezavisnost. Venera, planeta koja vlada poslom Strelca, 10. jula ulazi u kuću karijere i društvenog ugleda. U drugoj polovini meseca situacija se poboljšava i otvaraju se nove poslovne mogućnosti.

Jarac

Mars nastavlja da se kreće retrogradno kroz kuću novca Jarca i donosi poteškoće i neočekivane troškove za dom i porodicu. Odložite transakcije za nekretnine, jer može doći do nepredviđenih poteškoća. Moguća su nova poznanstva, put u inostranstvo i ostalo značajno za vašu karijeru. Stariji poslovni projekat može biti okončan i otvara mesto za neki novi projekat.

Vodolija

Dobre vesti dolaze nakon 10. jula. Tada Jupiter kreće direktnim hodom u kući karijere. Plodovi vašeg truda na poslu će početi da se pokazuju. Saradnja sa prijateljima zaista se može isplatiti, ali svakako budite oprezni kada je reč o udruživanju. Poslovni odnosi mogu biti dosta napeti, jer može doći do neprijatnih rasprava o zajedničkim ulaganjima. Konačne odluke nemojte donositi u ovom periodu.

Ribe

Polje posla i finansija zahteva promene. Za te promene možda niste spremni, ali nemate puno izbora. Morate da se prilagodite situaciji i onome što od vas traže drugi, jer će, u suprotnom, svađe sa kolegama biti učestalije. Po vas će to biti vrlo nepovoljno jer možete doći u sukob i sa nadređenima. Zato se maksimalno kontrolišite. Ako uspete da se smirite, mnogo toga možete promeniti na bolje.


U ovom broju još i …

  • ISPLATA DIVIDENDE U SRBIJI: Korist za građane i budžet
  • ISTRAŽIVANJE I PROCENE ANALITIČARA ERSTE GRUPE Javni dug je smanjen, ali stižu novi rizici
  • ŠTA JE POKAZAO BALKANSKI BAROMETAR ZA 2018.: Građane brinu nezaposlenost i korupcija
  • EVROPSKA UNIJA, FINANSIJSKE INSTITUCIJE I DONATORI POMAŽU RAZVOJ PREDUZEĆA ZAPADNOG BALKANA: Povoljnije finansiranje putem WB EDIF-a
  • TRANZICIJA U GLOBALNOJ INDUSTRIJI: SLUČAJ KOMPANIJE TESLA: Kad ljudi zamene robote
  • ERIK RIS: ”STARTUP NAČIN” (4): Treba promeniti način „odrastanja” preduzeća
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2018.
Podelite ovaj tekst: