ХОЗЕ ФЕЛИПЕ ТОРЕС: Србији треба национална бренд стратегија

Земље које стратешки приступају свом имиџу имају веће шансе да извозе, привуку стране инвестиције, туристе, талентовану радну снагу и да изграде добру репутацију. Главни циљ ваше бренд стратегије био би подизање свести о српској висококвалитетној храни

Хозе Фелипе Торес

Србија је невероватна земља пуна потенцијала. Ипак, прво је потребно спровести истраживање да бисмо боље разумели шта је јединствено и посебно што се тиче Србије у очима грађана целог света. Истраживање нам је неопходно како бисмо изградили визију бренда и креирали националну бренд стратегију која би подразумевала конкретне кораке. Колико је мени познато, Србија до сада никада није применила такву стратегију.

Тако је одговорио Хозе Фелипе Торес (Jose Filipe Torres), специјалиста из области брендирања, на наше питање о томе шта су потенцијали Србије и на шта би требало прво ставити акценат како би се побољшао имиџ земље. Шта је бренд нације, који доприноси економском напретку држава, како изградити имиџ земље, каква је улога приватног сектора? На та и слична питања одговоре ће дати Фелипе Торес који ће учествовати на Другом међународном сајму и конференцији о висококвалитетној храни за Југоисточну Европу Belgrade Food Show који се 10. и 11. октобра одржава у Београду. У разговору за Економетар Хозе Фелипе Торес каже да је неколико пута до сада имао прилику да посети Србију:

– Зато сада могу да кажем да доста добро познајем земљу, као и да сам субјективан по питању њеног имиџа на основу сопственог доживљаја и искуства. Моја прва асоцијација на Србију је – младост. Тиме мислим да Србију видим као земљу која је превасходно млада духом.

• Како најбрже побољшати имиџ Србије у свету?
– Изградити имиџ једне земље је једнако изградњи емоција грађана целог света. И, као сваки двосмерни однос, потребно је време и посвећеност за успех.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ОДРЖАНА ПЕТА ТКАЧКА КОЛОНИЈА – ПОДРШКА ЖЕНАМА У РУРАЛНИМ ПОДРУЧЈИМА: Традиција стапарског ћилима
  • ЗАШТО ЈЕ ВАЖНО ЗАКЉУЧАВАЊЕ НАЗИВА ДОМЕНА: Три нивоа заштите поверења
  • ОНЛАЈН СНИМАЊЕ ОШТЕЋЕЊА, РАЗМЕНА ДОКУМЕНТАЦИЈЕ И ЕКСПРЕСНА ИСПЛАТА ШТЕТА: Уника прва у региону увела видео-процену штета
  • СНЕЖАНА И ГОЛУПКА ЧУВАЈУ ЋУРЧИЈСКИ ЗАНАТ У СВРЉИГУ: Каријера зачињена мирисом коже
  • ПРЕДУЗЕТНИЦИ ИЗ БАЧКЕ ИСПИТУЈУ ТРЖИШТЕ: Права проба је на НС маркету
  • НОВА ИСТРАЖИВАЊА ФРАНЦУСKОГ ЕKОНОМИСТЕ И НОБЕЛОВЦА: Да – тржишној економији, не – тржишном друштву
  • Следећи број Економетра излази 5. новембра 2019.
Podelite ovaj tekst: