SRBOLJUB MARKOVIĆ: Ako se ne usavršavate stalno, pregaziće vas

Granice odavno ne postoje i vodi se globalna trka. Svet se menja neviđenom brzinom. Danas su potrebni menadžeri sa vizijom koja ide u korak sa tehnološkim napretkom i promenama koje donosi 4. industrijska revolucija. Potrebni su menadžeri koji se brzo prilagođavaju promenama. Znanja stečena obrazovanjem i radom više nisu dovoljna. Zato je potrebno stalno usavršavanje

Srboljub Marković

Danas su potrebni menadžeri koji se brzo prilagođavaju promenama. Znanja stečena obrazovanjem i radom više nisu dovoljna za obavljanje različitih poslova, niti za uspešno upravljanje ljudima i procesima. Potrebni su menadžeri sa vizijom koja ide u korak sa tehnološkim napretkom i promenama koje donosi 4. industrijska revolucija. Zato je potrebna stalna “nadogradnja”.

Ovako Srboljub Marković, direktor Rome Business School Beograd (RBS), objašnjava za Magazin Biznis zašto je neophodno stalno usavršavanje menadžera i zašto je u glavnom gradu Srbije 1. marta ove godine počela sa radom renomirana italijanska biznis ustanova RBS.

– Internacionalna škola Rome Business School zvanično je počela sa radom u Beogradu 1. marta ove godine, a predavanja za prvu generaciju Executive MBA studenata počinju u novembru. Cilj naše škole je da menadžerima srednjeg i višeg nivoa, kao i preduzetnicima, iz Srbije i zemalja iz regiona, omogućimo najkvalitetnija predavanja i vrsne međunarodne predavače i to “kod kuće”, bez potrebe da za takvu školu putuju u Ameriku, Englesku ili Francusku, što svakako podrazumeva duga odsustva sa posla i od porodice, kaže Marković.

On napominje da su imali u vidu globalne trendove koji pokazuju da mladi i ambiciozni ljudi, posle završetka fakulteta i nekoliko godina biznis iskustva, za dalje usavršavanje i učenje sve češće biraju MBA programe, jer pored tradicionalnih tu dobijaju i dosta praktičnih znanja. Takođe, imali su u vidu i činjenicu da se Beograd već godinama nametnuo kao prestonica ovog regiona, pa je otvaranje kampusa ove prestižne biznis škole bio logičan korak.

• Ko su potencijalni polaznici? Kakva znanja i veštine pruža RBS?

– Polaznici su menadžeri srednjeg i višeg nivoa i preduzetnici. To su poslovni, zauzeti ljudi tako da je format predavanja tzv. “part-time” organizovan kroz 16 modula ili tematskih celina i to na više lokacija u zemlji i inostranstvu. Stečeno znanje je odmah primenjivo, jer je zasnovano na praktičnim primerima (studije slučaja) i to je bitno istaći jer današnje škole, kako vidimo, školuju studente koji već u završnoj godini studija imaju znanja koja više nisu potrebna.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • NOVI EKSKLUZIVNI PROGRAM SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA: SAM Akademija – novi model edukacije menadžera
  • NAJVAŽNIJE IZMENE SETA ZAKONA KOJI SU OVE GODINE STUPILI NA SNAGU: Produžena primena olakšica za zapošljavanje
  • KOJI SU SVE PROBLEMI ESKALIRALI TOKOM PANDEMIJE: Zeleni i inkluzivni izlazak iz krize
  • KAKO JE I ZAŠTO BITKOIN NAPRAVIO REVOLUCIJU NA FINANSIJSKIM TRŽIŠTIMA: My precious bitcoin
  • TV SLIKE I PRILIKE: Vreme iskidano suprotnostima
  • POSLOVANJE KOMPANIJE „DUNAV OSIGURANJE“ U 2020. GODINI: Rekordni rezultati na svim poljima
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. maja 2021.
Podelite ovaj tekst: