VOJISLAV ŽANETIĆ: Da probamo da našu komunikaciju renoviramo iz temelja

Na konferenciji DIDS 2021. učestvovao je i Vojislav Žanetić, konsultant za tržišnu komunikaciju. U predavanju „Zdravije. Ali posle pandemije“, govorio je o novoj vrsti komunikacije, o razmeni informacija, stavova, poruka, ali i o posledicama pandemije na život i poslovanje.

Vojislav Žanetić

Za čitaoce Magazina Biznis, prenosimo delove iz zanimljivog predavanja Vojislava Žanetića, koje je izazvalo veliko interesovanje virtuelno prisutnih učesnika DIDS konferencije.

„Koliko će vremena biti potrebno da prođe pandemija? – Puno. A kakva će biti komunikacija posle pandemije, odgovor glasi: Zdravije, ali posle pandemije. U narednim godinama u borbi sa ovim što nas je uhvatilo, ne bi bilo loše za početak da razumemo da se komunikacija bazira na tome da elementi komunikacija, institucije, brendovi, kompanije, usluge, proizvodi zajedno, kao element, učestvuju u komunikaciji i ako je neki element poremećen, poremećena je cela komunikacija. Pandemija jeste napala ljude, zdravlje, a zdravlje su zapravo ljudi. Kada nešto napadne ljude, napadnuto je društvo. Dakle, društvo je ono što je bolesno“, rekao je Žanetić.

On podseća da je naše društvo naviklo da putuje, da smo mobilnost povećavali vremenom i tako komunicirali, a baš ta putna komunikacija je sada izostala:

„Manje putujemo nego ranije i epidemija je napala našu mobilnost što je elementarna tekovina našeg društva. Današnja mobilnost označava da čovek bude slobodan i da se menjaju njegove pozicije. Manje putujemo, manje se sastajemo, mesta gde ljudi mogu biti u kontaktu brzo su zaključana, osećamo se usamljenije. Manje trgujemo, živeli smo u konzumerizmu, mnogo se toga proizvodi, a to ima kratak vek.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • NOVI EKSKLUZIVNI PROGRAM SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA: SAM Akademija – novi model edukacije menadžera
  • NAJVAŽNIJE IZMENE SETA ZAKONA KOJI SU OVE GODINE STUPILI NA SNAGU: Produžena primena olakšica za zapošljavanje
  • KOJI SU SVE PROBLEMI ESKALIRALI TOKOM PANDEMIJE: Zeleni i inkluzivni izlazak iz krize
  • KAKO JE I ZAŠTO BITKOIN NAPRAVIO REVOLUCIJU NA FINANSIJSKIM TRŽIŠTIMA: My precious bitcoin
  • TV SLIKE I PRILIKE: Vreme iskidano suprotnostima
  • POSLOVANJE KOMPANIJE „DUNAV OSIGURANJE“ U 2020. GODINI: Rekordni rezultati na svim poljima
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. maja 2021.
Podelite ovaj tekst: