ИТ ПРЕДУЗЕТНИШТВО: Метеорски успех младих програмера

Петорица другара и пријатеља формирали тим Тендерли и потпуно се посветили развоју истоимене компаније. Тако је настао дигитaлни производ са којим су од августа 2018. до сада освојили међународна и домаћа признања

Чланови тима Тендерли са једном од награда које су до сада добили

Сви су из Београда и најстарији у петочланој групи има 26 година. Млади програмери међусобна пријатељства гаје из основне школе, Математичке и Рачунарске гимназије а неки су у овај другарскопословни кружок ушли када су постали власници индекса Рачунарског факултета.

Од прошлог лета заједно раде на јединственом програмерском производу – платформи за праћење паметних уговора на блокчејну и за непуних десет месеци, од првобитне идеје, освојили су више значајних награда, како у свету тако и у Србији.

Успешан тим Тендерлија (Tenderly) чине Вукашин Вукоје, уједно најстарији, Андреј Бенчић, Небојша Урошевић, Богдан Хабић и Миљан Текић. Само у мају, два пута су у Београду излазили на бину да приме највише награде. Једна је била у оквиру трећег по реду циклуса програма „МТС стартап убрзање” где су са покретачима образовног сајта проглашени за најбољу домаћу развојну идеју и дигитални производ. Десетак дана касније, на самом крају петог месеца, у оквиру АФА Недеље иновација овенчани су признањем за најиновативнију информационо-комуникациону компанију у 2019. у Србији.

Пре тога, у марту ове године освојили су прво место у Паризу на ЕТХ хакатону. На самом почетку августа 2018. на другој по величини и важности светској конференцији посвећеној блокчејну, у Берлину били су други и то у конкуренцији више од 1.000 стартапова из читавог света.

Иако је област блокчејна у нашој земљи још увек непознаница за већину људи, Вукашин Вукоје за Економетар прича да су августа 2018. из личне заинтересованости, радећи на решењима за платформе за тендере на блокчејну, уочили проблем видљивости и праћења ових паметних уговора.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЕДИЦИЈА „ФИНАНСИЈЕ ТОП“: РАСТ ДОБИТИ И АКТИВЕ БАНАКА, КРЕДИТИ ПРИВРЕДИ У ПАДУ: Финансијски сектор у значајном плусу
  • У БЕОГРАДУ ОДРЖАНА ЧЕТВРТА ЕВРОПСКА РУДАРСКА АКАДЕМИЈА: Србија има велики рударски потенцијал
  • ПРИМЕНА СТАНДАРДА УСЛОВ ЗА УСПЕШАН БИЗНИС: Квaлитeт и бeзбeднoст хрaнe oснoвe пoслoвaњa McDonald’s-а
  • Следећи број Економетра излази 3. септембра 2019.
Podelite ovaj tekst: