ДОО КАРП СИСТЕМ: Нашу „ракету“ воле сви шарани

Хранилица за шаране у облику ракете има купце у готово свим земљама централне и источне Европе, па компанија „Карп систем“ извози 50 одсто своје производње

Хранилица за рибе

Компанија “Карп систем“ из Зрењанина постигла је баш оно о чему већина власника мањих бизниса сања: извозе преко 50 одсто производње. Купци ове опреме за спортски риболов су из развијених земаља, попут Енглеске, Француске, Италије, Немачке. Пласирају робу и у региону: у Румунију, Мађарску, Словачку, као и у бивше републике СФРЈ. Њихов најпознатији производ је ракета хранилица за шаране.

О томе како им је пошло за руком да извозе 50 одсто онога што произведу и тако постану извозно оријентисана фирма по свим критеријумима, власник Бојан Бојанић каже:
– Врхунски квалитет – по приступачној цени. Риболовцима смо занимљиви као произвођачи из Европе. Данас се опрема за овај спорт производи махом у Кини.

Развојни пут „Карп система“ је занимљив. Бојан је темеље за будући бизнис ударио, може се рећи, још у детињству. Ујак, који је био успешан такмичар у спортском риболову, водио га је често на пецање. Када је Бојан завршио средњу школу и постао електротехничар-аутоматичар, желео је да почне свој посао. Спојио је хоби и бизнис. Године 2001. отворио је радњу за продају риболовачке опреме која и данас ради на Карађорђевом тргу. Било је то време када је у овом спорту почела експанзија спортског риболова на шаране. Схватање спортског риболова се мењало. Данас, када се риба упеца, следи обично прављење селфија, па друштвене мреже и објава. Улов се потом пушта назад у воду.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЕДИЦИЈА „ФИНАНСИЈЕ ТОП“: РАСТ ДОБИТИ И АКТИВЕ БАНАКА, КРЕДИТИ ПРИВРЕДИ У ПАДУ: Финансијски сектор у значајном плусу
  • У БЕОГРАДУ ОДРЖАНА ЧЕТВРТА ЕВРОПСКА РУДАРСКА АКАДЕМИЈА: Србија има велики рударски потенцијал
  • ПРИМЕНА СТАНДАРДА УСЛОВ ЗА УСПЕШАН БИЗНИС: Квaлитeт и бeзбeднoст хрaнe oснoвe пoслoвaњa McDonald’s-а
  • Следећи број Економетра излази 3. септембра 2019.
Podelite ovaj tekst: