Црвени плодови у Црној Бари

Власотинчанин Милош Тричковић се по завршетку факултета вратио у родно село и поред породичног имања од једног хектара купио још четрдесет ари земље, а потом од општине узео у закуп још пет хектара. Бави се и грађевинарством и сечом дрва, а зарађени новац улаже у развој пољопривредне производње

Милош Тричковић

Још док је био на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу, Милош Тричковић из Власотинца је почео да размишља о промени животног и професионалног опредељења. Док његова генерација машта да оде из земље или бар у неки већи град у Србији, Милошев сан био је да се врати у родну Црну Бару, планинско село удаљено седам километара од Власотинца.

Тричковићи су образовани људи. Милошев отац Новица је професор историје и ради као кустос у Завичајном музеју у Власотинцу. Мајка Славија предаје стручне предмете у Средњој техничкој школи, сестра Марија је завршила књижевност у Нишу и остала у граду на Нишави. Милош је стекао диплому професора физичког васпитања, а његова будућа животна сапутница Сања Стаменковић је завршила Економски факултет и води књиге о његовом пословању.

Милошева одлука да се посвети пољопривреди изненадила је његове родитеље који су планирали другачији професионални пут сина.

– Мајка је одмах прихватила моју одлуку, али се отац двоумио, па сам морао да га убеђујем. Сада имам и његову подршку. Ствар је у томе што ја нисам хтео да се бавим пољопривредом на начин на који су то они радили.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЕДИЦИЈА „ФИНАНСИЈЕ ТОП“: РАСТ ДОБИТИ И АКТИВЕ БАНАКА, КРЕДИТИ ПРИВРЕДИ У ПАДУ: Финансијски сектор у значајном плусу
  • У БЕОГРАДУ ОДРЖАНА ЧЕТВРТА ЕВРОПСКА РУДАРСКА АКАДЕМИЈА: Србија има велики рударски потенцијал
  • ПРИМЕНА СТАНДАРДА УСЛОВ ЗА УСПЕШАН БИЗНИС: Квaлитeт и бeзбeднoст хрaнe oснoвe пoслoвaњa McDonald’s-а
  • Следећи број Економетра излази 3. септембра 2019.
Podelite ovaj tekst: