Николићи против ватре

Нишка породица бави се прометом, контролом и сервисирањем ватрогасне опреме и хидраната – посао који не доноси богатство, али га чува. Имају преко 250 клијената из Ниша и околних градова – Лесковца, Алексинца, Крушевца, Зајечара, Ћићевца

Апарати се редовно пуне прахом а ако се деси пожар, одмах се допуне

Нишка фирма „Ватроспрем“ бави се контролом, прометом и сервисирањем ватрогасних апарата и опреме и хидраната, као и свим другим активностима везаним за заштиту од пожара. Исправан противпожарни систем обезбеђује миран сан. Ово је посао који не може да донесе богатство, али чува годинама стицану имовину која може да плане за неколико минута.

„Ватроспрем“ је породично предузеће које је пре три деценије основао Љубиша Николић, машински инжењер и мастер менаџер безбедности, који обавља дужност директора. Његова супруга Јасмина је технички секретар, а један од стубова фирме је и њихов син Александар Николић, дипломирани инжењер заштите од пожара. Међу шесторо стално запослених је и један доктор наука са лиценцама из ове области, као и двојица радника са средњом школом који непосредно раде на контроли ватрогасних апарата. По потреби, ангажују и спољне сараднике.

Како је дошло до тога да се Николићи определе за ово не баш често занимање.

– Овај посао радио сам од 1984. године у „Ватро сервису“ из Новог Сада, а онда сам 1987. прешао у Градско добровољно ватрогасно друштво Ниша.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЕДИЦИЈА „ФИНАНСИЈЕ ТОП“: РАСТ ДОБИТИ И АКТИВЕ БАНАКА, КРЕДИТИ ПРИВРЕДИ У ПАДУ: Финансијски сектор у значајном плусу
  • У БЕОГРАДУ ОДРЖАНА ЧЕТВРТА ЕВРОПСКА РУДАРСКА АКАДЕМИЈА: Србија има велики рударски потенцијал
  • ПРИМЕНА СТАНДАРДА УСЛОВ ЗА УСПЕШАН БИЗНИС: Квaлитeт и бeзбeднoст хрaнe oснoвe пoслoвaњa McDonald’s-а
  • Следећи број Економетра излази 3. септембра 2019.
Podelite ovaj tekst: