ВЕЛИКИ УСПЕХ СТУДЕНАТА ФОН-а: Освојили треће место на свету

Четворо наших студената су у јакој конкуренцији од 24 тима из целог света, на такмичењу у Хонг Конгу, заузели високу позицију у решавању студије случаја. Њихово финално излагање одушевило је чланове жирија у коме су седели челни људи ХСБЦ банке и великих инвестиционих компанија из Кине

Сви победнички тимови са организаторима и жиријем такмичења

Наташа Владисављевић, Растко Дамњановић, Исидора Перовић и Милош Шпановић, студенти Факултета организационих наука у Београду, освојили су треће место на престижном светском такмичењу Asia Pacific Business Case Competition у Хонг Конгу, које је одржано почетком јуна ове године. На такмичењу решавања студија случаја, које организује Хонг Конг Универзитет уз подршку ХСБЦ банке, студенти ФОН-а нашли су се међу 24 тима из целог света. Колико је то велики успех за младе студенте и нашу земљу показује и то што су њих четворо у азијско-пацифичкој регији представљали не само Универзитет у Београду и Србију, већ читаву Европу. Иначе, прво место освојио је тим из Хонг Конга, а друго тим из Јужне Кореје.

Студенте је за такмичење у Хонг Конгу припремала професорка ФОН-а Весна Дамњановић која више од 15 година ради на студијама случаја, односно на селекцији и припреми студената за такмичења, заједно са колегом Милошем Милосављевићем.

– Позив за прво светско такмичење у Сијетлу ФОН је добио 2011. Исте године наши студенти победили су у Лондону на регионалном светском такмичењу, да би касније у Њујорку освојили треће место на свету. Након тога, на ФОН-у је основан Центар за пословне студије случаја – каже професорка Дамњановић за Економетар.

Студенти који су се такмичили, наводе у разговору за наш магазин да су поносни на речи које им је након излагања у финалном делу такмичења упутио један од чланова жирија.

– Ту су седели људи који су високо позиционирани у ХСБЦ банци и у инвестиционим компанијама из Хонг Конга. Они имају велико знање и искуство. Била нам је част да уопште причамо са њима. Један од њих, иначе власник фирме која има приходе као половина БДП-а Србије, рекао нам је да је запањен како смо успели да за три сата тако добро све решимо.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЕДИЦИЈА „ФИНАНСИЈЕ ТОП“: РАСТ ДОБИТИ И АКТИВЕ БАНАКА, КРЕДИТИ ПРИВРЕДИ У ПАДУ: Финансијски сектор у значајном плусу
  • У БЕОГРАДУ ОДРЖАНА ЧЕТВРТА ЕВРОПСКА РУДАРСКА АКАДЕМИЈА: Србија има велики рударски потенцијал
  • ПРИМЕНА СТАНДАРДА УСЛОВ ЗА УСПЕШАН БИЗНИС: Квaлитeт и бeзбeднoст хрaнe oснoвe пoслoвaњa McDonald’s-а
  • Следећи број Економетра излази 3. септембра 2019.
Podelite ovaj tekst: