КРАЉЕВЧАНКА МИРОСЛАВА МИЊА БОГДАНОВСКИ: Како од блога може да настане озбиљан бизнис

Данас сви очекују да ће, чим покрену блог, кренути и огромне посете и да ће одмах зарађивати. Није баш тако, каже једна од најпознатијих кулинарских блогерки, која је пре 12 година покренула Мињину Кухињицу, чија је популарност сада већ интернационална. Осим блога, објавила је и кувар, а у припреми је још један

Миња Богдановски

Краљевчанка Мирослава Миња Богдановски покренула је пре 12 година гастро блог, из хобија. У почетку је имала двадесет посетилаца дневно, данас се посета Мињиној Кухињици мери бројком од неколико хиљада, а годишње и у милионима – до сада је више од 32 милиона посeтилаца прегледало преко 100 милиона страница. „Блоговање“ из љубави према гастрономији постало јој је посао. Портал Мињина Кухињица, Мирослава је покренула 4. новембра 2007. када таквих блогова у Србији није ни било. За хоби који је постао врло брзо и њена професија, заслужне су Мињине пријатељице са форума Хоби графика, које су је наговориле да рецепте прикупи на једно место.

– Тако да сам покренула блог. Први посетиоци су биле оне, затим њихове пријатељице, а онда сам почела да добијам све више коментара непознатих посетилаца и блоговање је прерасло у моју љубав, каже Миња.

Почетно улагање није било велико: осим рачунара који се подразумевао, набавила је фотографски апарат и одговарајуће лампе, да би фотографије биле што квалитетније. Фотографише јела у вечерњим сатима, када је, како каже, најбоље светло.

– Уживам у овоме што радим. Данас сви очекују да ће, када покрену блог, кренути и огромне посете, као и да ће одмах зарађивати од блога. То није тако. Морате да истражите тржиште и да будете редовни у објављивању рецепата. Не можете да објавите данас један, па тек за три месеца наредни, али је битно да имате и повратну реакцију од оних који користе ваше рецепте – каже Миња.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЕДИЦИЈА „ФИНАНСИЈЕ ТОП“: РАСТ ДОБИТИ И АКТИВЕ БАНАКА, КРЕДИТИ ПРИВРЕДИ У ПАДУ: Финансијски сектор у значајном плусу
  • У БЕОГРАДУ ОДРЖАНА ЧЕТВРТА ЕВРОПСКА РУДАРСКА АКАДЕМИЈА: Србија има велики рударски потенцијал
  • ПРИМЕНА СТАНДАРДА УСЛОВ ЗА УСПЕШАН БИЗНИС: Квaлитeт и бeзбeднoст хрaнe oснoвe пoслoвaњa McDonald’s-а
  • Следећи број Економетра излази 3. септембра 2019.
Podelite ovaj tekst: