Ивана Чукановић: „Златни чајеви“ по избору фармацеуткиње

Ивана Чукановић покренула производњу чајева и ароматерапијских производа јер као фармацеут добро познаје благодети лековитог биља. У понуди је 12 монокомпонентних чајева и мешавина и два ароматерапијска производа

Ивана Чукановић – успешно предузетништво

Фармацеут Ивана Чукановић нешто дуже од три године је у предузетништву у које је ушла напустивши посао у великој фармацеутској компанији. На питање колико дневно ради сада када је самој себи послодавац одговара:

– Исто онолико колико сам радила док сам била део мултинационалне корпорације.

Власница фирме за производњу чајева CHI појашњава да се сатница предузетнице поклапа са дневним ангажманом какав је имала током 12 година рада у струци, код послодавца.

– Радим исто, само је сада време правилније распоређено, додаје уз широки осмех црвенокоса дама, мама двојице дечака, која је још током трудничких боловања размишљала о „нечему свом“.

– Мој дан обично изгледа тако што читаво пре подне радим. Потом скокнем до куће да спремим ручак, испратим децу у школу. Онда се посвећујем књиговодству и радим све остало што је потребно. Поподне обично припремам производе за сутрашњу испоруку. Ради се много, али је предност што дан организујем како мени одговара. Насупрот томе, у компанији увек морате да будете у канцеларији, на радном месту. И када има и када, реално, нема посла. Ако има превише обавеза понесете материјал и завршавате код куће, појашњава агилна и вредна предузетница.

„Златни чајеви“ који се праве по њеној рецептури, продају се у апотекама, специјализованим радњама здраве хране и у онлајн шоповима. Иако су се на тржишту појавили 2017. године, читаву деценију пре тога Ивана је „крчкала“ идеју, постепено осмишљавајући и склапајући пословне коцкице.

Тренутак када је решила да да отказ догодио се када је, како каже, судбина одредила, односно када је постала свесна да је време једина вредност у животу и нешто што нема цену.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • БРАНКО ГРЕГАНОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ИЗВРШНОГ ОДБОРА НЛБ БАНКЕ БЕОГРАД: Подршка привреди и грађанима у изазовним временима
  • НЕМАЊА ТОМИЋ, ЧЛАН ИЗВРШНОГ ОДБОРА ПРОКРЕДИТ БАНКЕ: Банка која је стекла поверење привредника – јер их слуша и разуме
  • ПРЕВОЗ ПУТНИКА И РОБЕ У ПРВОМ ПОЛУГОДИШТУ 2020. ГОДИНЕ: Највећи пад у међународном друмском и ваздушном саобраћају
  • ЉУТЕ ПАПРИКЕ СA ДАЛЕКИХ МЕРИДИЈАНА РАСТУ НАДОМАК БЕОГРАДА: Од другара из краја до пословних партнера
  • Следећи број Економетра излази 3. новембра 2020.
Podelite ovaj tekst: