ШАПЧАНКА ИВАНА НОВАКОВИЋ ХОБИ ПРЕТВОРИЛА У ЗАНИМЉИВ И УСПЕШАН БИЗНИС: Ручно осликана звонца одушевила и Немце

Млада предузетница сама осликава звона за бицикле у својој радионици у Шапцу, а поред Београда, продаје их и у Бечу, Амстердаму и Берлину. Свако звонце мора прво да расклопи, премаже основном бојом, а потом црта по њему па јој је за израду потребно и 10 дана. Њена звона красе разне воћке, цвеће, животиње, цртани ликови, али и етно мотиви, познате грађевине или пејзажи

Ивана је свој производ брендирала као „Cin cin bells“, а на сваком звону стоји и „Serbia“

Ивана Новаковић (33) из Шапца успела је да споји своје три највеће љубави – бициклизам, сликање и економију – и да од тога направи мали бизнис. Ова млада жена већ шест година ручно осликава звона за бицикле у својој радионици у Шапцу, а поред Београда продаје их у још неколико европских метропола. Шта год да купац пожели она ослика, па се тако на њеним бициклистичким звонцима налазе бубамаре, разне животиње, суперхероји, ликови из цртаћа, воће и поврће, цвеће, па и етно мотиви, познате грађевине и пејзажи. Свој производ је брендирала под именом „Cin cin bells“, а на сваком звону поред њеног имена стоји и „Serbia“.

– Дуго се бавим цртањем и сликањем, то ми је хоби од малих ногу. Ишла сам у једну уметничку школу у Шапцу и одувек сам желела да се бавим неким послом који је везан за то сликање. О томе сам маштала – каже Ивана Новаковић за Економетар.

Када је дошло време да се одлучи за студије, уписала је Високу пословну школу у Новом Саду, а касније је наставила специјализацију на смеру предузетништво и управљање малим и средњим предузећима. Већ при крају студија почела је, како истиче, да ради у породичној фирми која се бави продајом и сервисирањем рачунара и рачунарске опреме. Од прве плате купила је бицикл и одлучила да га посебно украси.

– Хтела сам да уместо обичног звона ставим неко другачије, специфично звонце, да то буде неки мој знак… Тада сам први пут осликала звонце. Људима око мене се свидело, па сам на окупљање бициклиста у Новом Саду понела неколико осликаних звона да поделим. Сви су били одушевљени! Тада сам дошла на идеју да направим више таквих звона и да их изложим на продајном маркету у Новом Саду – наводи Ивана.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ПРЕДЛОГ МЕРА ПРИВРЕДНИХ УДРУЖЕЊА ЗА УБЛАЖАВАЊЕ КРИЗЕ: Смањити порезе и доприносе запослених
  • ОЦЕНА ФИСКАЛНОГ САВЕТА: Због кризе – оправдано задуживање државе
  • ЕБРД УПОЗОРАВА ДА ЋЕ ПАНДЕМИЈА НЕГАТИВНО УТИЦАТИ НА ПРИВРЕДЕ РЕГИОНА ЈИЕ: Хитни пакет солидарности од милијарду евра
  • УБРЗATИ TРAНСПOРT ПРOИЗВOДA И УВOЗ СИРOВИНA: Чадеж: Апел ЕУ да се и Западном Балкану омогући кретање “зеленим тракама”
  • ПРИВРЕДНИЦИ ПРИКУПИЛИ ПОМОЋ ЗА УГРОЖЕНЕ ПАНДЕМИЈОМ: Компаније показују хуманост на делу
  • МЕРЕ ПРЕДОСТРОЖНОСТИ ОСИГУРАВАЈУЋИХ КУЋА ЗБОГ СПРЕЧАВАЊА ШИРЕЊА ВИРУСА: Обнова и куповина полиса преко интернета
  • Следећи број Економетра излази 2. јуна 2020.
Podelite ovaj tekst: