MILENKA MILA JEZDIMIROVIĆ, DUNAV OSIGURANJE: Dunav je važan institucionalni investitor

Kompanije kao što je Dunav osiguranje nisu za prodaju. Jer, Dunav može da odigra veliku ulogu u stabilizaciji i razvoju ne samo finansijskog sektora Srbije, već i celokupne ekonomije. Kompanija je u 2010. ostvarila dobit od 269 miliona dinara, što je 76 odsto više nego u 2009. godini

Milenka Mila Jezdimirović

Kompanija Dunav osiguranje nastoji da Vladi Srbije pomogne u pogledu investicija, preventive i svega onoga što može doprineti da se mali obim bilansnih sredstava kojima Srbija raspolaže upotrebi na najbolji mogući način. Trudimo se da sredstva prikupljena od premije plasiramo u druge vidove investicija. Prvi smo investirali u korporativne obveznice, a najnoviji vid plasmana sredstava prikupljenih od premija odvija se na nivou lokalnih samouprava. Sredstva su namenjena za izgradnju mini hidroelektrana i postrojenja za solarnu energiju. Potpisivanjem ugovora sa Elektroprivredom Srbije (EPS) i opštinama Čajetina i Ivanjica, kompanija Dunav je okrenula novu stranicu u poslovanju i uzela učešće u proizvodnji “zelene energije”, kaže u razgovoru za Magazin Biznis Milenka Mila Jezdimirović, generalna direktorka kompanije Dunav osiguranje. Ovaj novi vid investiranja pokazao je kako se udruženim snagama (prirodni resursi opštine, struka, kapaciteti EPSa i kapital Dunava) može doprineti razvoju lokalne zajednice, povećanju prihoda budžeta i otvaranju novih radnih mesta.

Milenka Mila Jezdimirović kaže da se kompanije poput Dunava, koje se doživljavaju kao sinonim za osiguranje, ni u jednoj zemlji sveta u kojoj se ozbiljno razmišlja o partnerima za sprovođenje ekonomske politike, ne prodaju. Dunav može da odigra veliku ulogu u stabilizaciji i razvoju ne samo finansijskog sektora Srbije. Zbog toga će u narednom periodu biti posebno interesantno šta je strateško opredeljenje Vlade Srbije po pitanju privatizacije kompanije.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: