УДРУЖЕЊЕ „КРЕАТИВАР“ ИЗ АРАНЂЕЛОВЦА: Ручни радови – најлепши сувенири

Удружење „КреативАр“ је за кратко време учинило много на афирмацији и презентацији старих заната. Чланице удружења су своје хобије и знање претвориле у озбиљан рад, који значајно доприноси буџету породица

Чланице Удружења „КреативАР“ на једном од сајмова у Аранђеловцу

Чланице Удружења „КреативАР“ на једном од сајмова у Аранђеловцу

Удружење креативаца „КреативАР“ основано је у Аранђеловцу прошле године, на иницијативу Наташе Шукић и Биљане Антић. У почетку је бројало 31 чланицу, а данас их је двадесетак, које агилно раде и настављају свака у свом фаху занатске традиције и умећа.

– Наше удружење смо основали са циљем неговања и ширења креативности и очувања старих заната – каже за Економетар правница Наташа Шукић, председница удружења и једна од најмлађих чланица.

– Наше чланице се баве ручним радовима као што су: вез, хеклање осликавање стакла и дрвених површина, шивење етно одеће, израда накита од природних материјала, као и све врсте израде предмета декупаж техником. Оне својом креативношћу спајају све оно што „златне руке“ могу да ураде. Пратећи модне трендове, модификацијом свог умећа и идеја, успевају да њихови радови добију корисну примену у свакодневном савременом животу – каже наша саговорница.

Удружење „КреативАр“ је за кратко време учинило много на афирмацији и презентацији старих заната. Прелепи ручни радови употребне вредности и сувенири доступни су широј јавности. Под окриљем Туристичке организације Аранђеловац, на челу са в.д. директора Јеленом Сујковић, чланице „КреативАр“а излагале су на више сајмова и манифестација у граду, међу којима је „Улица насмејаних лица“. Такође, и на сајмовима у Крагујевцу, Јагодини и Тополи.

– Више пута нам је уступљиван простор у Малој галерији у Аранђеловцу, где смо имале успешне презентације. За учење и израду уникатних сувенира и разноврсних украсних предмета нису важне године, већ добра воља и креативност. То најбоље потврђују наше чланице. Оне су своје хобије и знање претвориле у озбиљан рад, који значајно доприноси буџету породица. Иначе, међу чланицама су углавном незапослене жене, раднице које су остале без радних места у некада великим фирмама које данас да готово и не постоје, а има и запослених и пензионерки – објашњава Наташа.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Факторинг за мала и средња предузећа
  • Лaурeaт врлинe Дрaгињи Ђурић
  • За твој посао треба ти твој домен
  • ИВAН СTOJAНOВИЋ: Све информације за вођење фирме на једном месту
  • ЂЕНЕРАЛИ ДОБРОВОЉНИ ПЕНЗИЈСКИ ФОНД: Имовина фонда порасла на 9,3 милијарде динара
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: Купци купују, потрошачи троше
  • Следећи број Економетра излази 7. фебруара 2017.
Podelite ovaj tekst: