ТАТЈАНА ВУЈОВИЋ ИЗ ВАЉЕВА: Влажне марамице за европско тржиште

Производи из Ваљева испуњавају највише стандарде па се, осим у Србији, продају и на тржиштима у Чешкој, Шведској, Словенији, Хрватској, Молдавији, Босни и Херцеговини, Албанији, Македонији, Црној Гори и Великој Британији. „Маркус Ко” је први произвео ПЛ робну марку влажних марамица на нашем тржишту

Татјана Вујовић

Татјана Вујовић

Татјана Вујовић из Ваљева, директорка и власница фирме „Маркус Ко”, не уклапа се уз уобичајени образац успешности. Мото ове економисткиње по образовању (Економски факултет, Универзитета у Београду) гласи: „Можете похађати безброј семинара, добити низ диплома и разних сертификата, може вас подстицати било ко, али ако нисте човек који у себи носи људскост и ако немате храбро срце, не можете далеко стићи ни у послу ни у животу”. Ова предузетница је добила специјално признање Цвет успеха за жену змаја 2016., Удружења пословних жена Србије и то за конкурентност, а тим поводом каже:

– Ову награду доживљавам као признање за цео колектив. Људи су најважнији. Запослени у фирми, њих једанаесторо, моје су колеге и тврдим да само тим, који се временом ствара, гради и усавршава, може стићи до зацртаних циљева.

Татјана Вујовић је основала предузеће за производњу артикала од папира пошто је претходно напустила радно место координатора у сектору људских ресурса у далеком Техерану, и то у једној приватној компанији. Упркос томе што је у овом изазовном послу могла да оствари успешну каријеру, амбициозна Ваљевка је одлучила да буде сама креатор своје егзистенције.

– Тек са ове дистанце видим да је то била храбра одлука. И тада сам била свесна, са својих 27 година, да нисам погрешила. Испоставило се да је то била једна од три моје најзначајније и најбоље одлуке у животу. И све то под директним утицајем мојих родитеља који су подржали све моје изборе у животу – каже наша саговорница, наглашавајући да су јој родитељи дали сигурност да увек прати свој пут и да научи да препозна шта жели да постигне.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Факторинг за мала и средња предузећа
  • Лaурeaт врлинe Дрaгињи Ђурић
  • За твој посао треба ти твој домен
  • ИВAН СTOJAНOВИЋ: Све информације за вођење фирме на једном месту
  • ЂЕНЕРАЛИ ДОБРОВОЉНИ ПЕНЗИЈСКИ ФОНД: Имовина фонда порасла на 9,3 милијарде динара
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: Купци купују, потрошачи троше
  • Следећи број Економетра излази 7. фебруара 2017.
Podelite ovaj tekst: