Награда Европске комисије српском пројекту

Пројекат града Новог Сада „Липов мед за одрживи развој Дунавског микрорегиона“, као национални представник Србије, освојио је награду на такмичењу Европске комисије за најбољу идеју у области промоције предузетништва у категорији „Подршка развоју зелених тржишта и ефикасности ресурса“

Добитници награда ЕЕПА на „SME Assembly 2016“, у Братислави 24. новембра, поред рођенданске торте

Добитници награда ЕЕПА на „SME Assembly 2016“, у Братислави 24. новембра, поред рођенданске торте

Први пут у прошлих десет година одржавања такмичења за најбољу идеју у области промоције предузетништва (European Enterprise Promotion Awards ЕЕПА), национални пројекат из Србије освојио је прву награду у једној од такмичарских категорија. Вест је саопштена на Скупштини малих и средњих предузећа Европске комисије „SME Assembly 2016“, која је одржана од 23. до 25. новембра у Братислави, у Словачкој која председава Европском унијом у овогодишњем мандату. Победнички пројекат града Новог Сада под називом „Липов мед за одрживи развој Дунавског микрорегиона“, који је Министарство привреде Србије предложило Европској комисији за овогодишње такмичење ЕЕПА, освојио је награду за најбољу идеју у области промоције предузетништва у категорији „Подршка развоју зелених тржишта и ефикасности ресурса“. Овај пројекат (о којем је Економетар већ писао у броју 142 од октобра 2016. године) фокусиран је на улагање у предузетничке вештине, развој појединаца и институција у области пчеларства и увођење на тржиште Фрушкогорског липовог меда, локалног производа изузетног квалитета са ознаком географског порекла.

Иначе, Србија је ове године, поред тог пројекта, имала још једног представника: пројекат „Знам да можемо” невладине организације SEE ICT. И тај пројекат је остварио велики успех јер је у веома оштрој конкуренцији ушао у ужи избор за ЕЕПА награду. Како су саопштили организатори такмичења, ове године је 31 земља предложила за ЕЕПА награду 57 пројеката. А када је реч о самој награди ЕЕПА, која је ове 2016. године великом рођенданском тортом прославила десет година додељивања, она је настала као иницијатива Европске комисије како би се препознали и наградили изузетни примери подршке и промоције предузетништва широм Европе. Чини се да се у томе и успело, судећи бар према досадашњим лауреатима. На свечаности у Братислави, која је приређена 24. новембра, награду за град Нови Сад примили су Миленко Малешев, заменик шефа Канцеларије за локални економски развој града Новог Сада, и Соња Теофановић, која је учествовала у изради пројекта у име Канцеларије за локални економски развој града Новог Сада.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Факторинг за мала и средња предузећа
  • Лaурeaт врлинe Дрaгињи Ђурић
  • За твој посао треба ти твој домен
  • ИВAН СTOJAНOВИЋ: Све информације за вођење фирме на једном месту
  • ЂЕНЕРАЛИ ДОБРОВОЉНИ ПЕНЗИЈСКИ ФОНД: Имовина фонда порасла на 9,3 милијарде динара
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: Купци купују, потрошачи троше
  • Следећи број Економетра излази 7. фебруара 2017.
Podelite ovaj tekst: