НИШКА РАДИОНИЦА „ДЕЛА БОСА“: Торте и колачи као уметничка дела

Године 2012. Боса је отишла у пензију, а радња је регистрована на њеног сина Дејана Милановића, који се бавио електроником. Дејан је двадесет година радио у фирми „Комтел“ као сервисер компјутера. Али, када се фирма угасила чекала га је већ брендирана радионица из које дневно изађе и по стотину килограма торти и колача

Син је наставио да развија посао који је покренула мајка: Боса и Дејан Милановић

Син је наставио да развија посао који је покренула мајка: Боса и Дејан Милановић

О уметничкој радионици за израду торти и колача „Дела Боса“ из Ниша писали смо пре седам година, на трогодишњицу њеног оснивања. Био је то почетак који обећава, јер је већ првих година власница и оснивач Боса Милановић оправдала амбициозни атрибут – уметничка. Већ тада су из њене радионице излазиле торте и колачи лепог изгледа и препознатљивог укуса и својим квалитетом освајали бројне купце: хотеле, ресторане, организаторе конференција, црквене великодостојнике, младенце, разне слављенике…

Данас, када „Дела Боса“ обележава десетогодишњи јубилеј, посао иде боље него икад, производња је повећана, квалитет подигнут на виши ниво, асортиман проширен, а власник радње је у међувремену постао Босин син Дејан који је остао без посла у фирми у којој је провео две деценије.

Торте, поготову, слављеничке, представљају права уметничка дела, која неретко креирају сами наручиоци, а Боса је посебно поносна на дечје и младеначке торте.

– Пратимо трендове. Када су у питању дечје торте, малишани сами наручују јунаке из цртаних филмова, спортске идоле, кућне љубимце, исписују своја имена, надимке, наручују и боју. Признајем, некад су захтеви изнад наших могућности. Траже, рецимо, да им кућни љубимци буду насмејани. То су моје мале муштерије које су увек искрене и њихово мишљење веома ценим. И неки младенци учествују у креирању торте, исцртају, испишу. Има и оних који све препусте нама, прича Боса за Економетар.
Из њене радионице изашло је много ликова, облика, боја, разних укуса, лепих торти, укусних колача. Посао је напоран, на изради неке захтевне торте утроше и по неколико сати, али умор прође када угледају озарено лице муштерије. Боса каже да из њене радионице нико не сме да изађе незадовољан. Ово је мануфактурна производња, све се ради ручно и зато је сваки производ особен.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Факторинг за мала и средња предузећа
  • Лaурeaт врлинe Дрaгињи Ђурић
  • За твој посао треба ти твој домен
  • ИВAН СTOJAНOВИЋ: Све информације за вођење фирме на једном месту
  • ЂЕНЕРАЛИ ДОБРОВОЉНИ ПЕНЗИЈСКИ ФОНД: Имовина фонда порасла на 9,3 милијарде динара
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: Купци купују, потрошачи троше
  • Следећи број Економетра излази 7. фебруара 2017.
Podelite ovaj tekst: