Krizna komunikacija mora biti zasnovana na otvorenosti i empatiji

Neočekivane situacije, preokreti u ustanovljenom poretku života i rada obično imaju jednu dobru posledicu – saznanje o pravoj prirodi sveta koji nas okružuje. Na sličan način globalna pandemija COVID-19 iznela je na videlo neke pozitivne i manje pozitivne aspekte našeg svakodnevnog života i poslovanja.

Piše: André Rinnensland

Tokom pandemije METRO Srbija je takođe dobio svojevrsnu „dozu realnosti“, posebno kada se uzme u obzir da je prošle godine bilo planirano da obeležimo 15 godina postojanja i rada u Srbiji. Godina koja je bila planirana za proslavu sa zaposlenima, kupcima i partnerima, na kraju je ispala potpuna suprotnost, ali nas je naterala da shvatimo da smo jak, solidaran, kompetentan i vrlo prilagodljiv tim. Naravno, bili smo duboko zabrinuti zbog razvoja pandemije, ali nismo dozvolili da nas strah paralizuje. Bilo je potrebno da fokus prebacimo sa brige o stvarima koje ne možemo promeniti, na one nad kojima imamo kontrolu i ka brzoj i efikasnoj adaptaciji.

Prvi prioritet, bez dileme, bio je da osiguramo bezbedno radno okruženje za zaposlene, kao i da osiguramo da naši kupci i dalje nalaze sve što im je potrebno u našim prodavnicama, ili putem online naručivanja i dostave. Takođe, veoma je važno bilo da kao tim zaista budemo tu jedni za druge, da se kolege međusobno razumeju i podržavaju – jer su empatija i solidarnost ključni za uspešno prilagođavanje novoj stvarnosti.

Sve ovo je bilo moguće samo zahvaljujući ranije dobro uspostavljenoj internoj komunikaciji. Bili smo jedan tim što se tiče prioriteta, iako smo svi imali različite odgovornosti. Osećaj zajedništva omogućen je zahvaljujući iskrenim, otvorenim i blagovremenim razgovorima koje smo vodili i o najtežim temama. Nikada nije lako kada se velike promene dogode uz malo ili nimalo najave, ali duh zajedništva možemo sačuvati samo otvorenom i empatičnom komunikacijom.

To je upravo jedna od najvećih istina i najvrednijih lekcija koju je METRO Srbija naučio tokom poslednjih godinu dana.


U ovom broju još i …

  • NOVI EKSKLUZIVNI PROGRAM SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA: SAM Akademija – novi model edukacije menadžera
  • NAJVAŽNIJE IZMENE SETA ZAKONA KOJI SU OVE GODINE STUPILI NA SNAGU: Produžena primena olakšica za zapošljavanje
  • KOJI SU SVE PROBLEMI ESKALIRALI TOKOM PANDEMIJE: Zeleni i inkluzivni izlazak iz krize
  • KAKO JE I ZAŠTO BITKOIN NAPRAVIO REVOLUCIJU NA FINANSIJSKIM TRŽIŠTIMA: My precious bitcoin
  • TV SLIKE I PRILIKE: Vreme iskidano suprotnostima
  • POSLOVANJE KOMPANIJE „DUNAV OSIGURANJE“ U 2020. GODINI: Rekordni rezultati na svim poljima
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. maja 2021.
Podelite ovaj tekst: