МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПРЕДУЗЕТНИЦА

У Нишу одржани највећи Б2Б сусрети у Србији на којима је међусобне контакте остварило 120 учесница. Сусрети нису само класична размена искустава, примера добре праксе у удружењима у региону, већ су и прилика за конкретно склапање послова

preduyetniceУ организацији Удружења пословних жена Србије, у сарадњи са Европском мрежом предузетништва Србије, у Нишу је 26. и 27. септембра одржана међународна конференција предузетница на којој је учествовало 180 пословних жена из шеснаест земаља: Белгије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Мађарске, Македоније, Немачке, Грчке, Италије, Црне Горе, Пољске, Словачке, Шпаније, Шведске, Велике Британије, САД и Србије. Реч је о до сада највећем скупу предузетница у Србији чији је циљ био размена најбољих пракси и умрежавање. Првог дана одржан је панел посвећен могућностима за оживљавање привреде у региону, док су другог дана у организацији Института „Михајло Пупин“ одржани пословни сусрети Б2Б по методологији Европске мреже предузетништва (EEN). Реч је о пројекту који се води у четрдесетак земаља.

Сусрети по тој методологији не представљају само класичну размену искустава, примера добре праксе у удружењима у региону, већ су прилика за конкретно повезивање и склапање послова. Европска мрежа има инструменте повезивања и информисања на интернету, преко веб сајтова, али у овим сусретима се предузетнице виде лично, седе једна наспрам друге и разговарају о удруживању и послу. Сусрет уживо је непосреднији и конкретнији него преко интернета.

По оцени др Душице Семенченко, научне сараднице Института „Михајло Пупин“ и координатора Европске мреже предузетништва у Институту, скуп у Нишу окупио је жене из региона и Европске уније у већем броју него што се очекивало. Дошле су предузетнице из 119 фирми, од којих 56 из Србије, а остале из фирми широм Европе.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: