MILORAD GRČIĆ, RUDARSKI BASEN KOLUBARA: Počeli smo “veliko spremanje”

Prioriteti u 2013. godini su nastavak eksproprijacije, kapitalni projekti poput izmeštanja dela reke Kolubare, dela Ibarske magistrale i dela pruge u dužini od oko dva kilometra. Time se ostvaruje primarni cilj: otvaranje novog polja eksploatacije, a to znači dugoročnu proizvodnju

Milorad Grčić

Milorad Grčić

Obično se ocenjuje učinak prvih sto dana rada vlade. Ali, s obzirom na značaj Rudarskog basena Kolubara za srpsku privredu i Elektroprivredu, pitali smo Milorada Grčića, direktora RB Kolubara, koji je pre nešto više od tri meseca preuzeo upravljanje ovom kompanijom, kako ocenjuje svoj rad, šta je zatekao i koje je poteze prvo povukao.

– Stanje koje sam zatekao je, blago rečeno, izuzetno teško. Nedomaćinsko ponašanje određenog broja ljudi koji su rukovodili pojedinim organizacionim delovima, dovelo je do velikih zloupotreba, na čijem otkrivanju još uvek radimo. Prvi koraci koje smo preduzeli jesu sistematsko otkrivanje i zatvaranje potencijalnih puteva zloupotreba. Uvedene su i mere racionalizacije na svim nivoima, povećana je efikasnost rada, ali se permanentno radi i na poboljšanju uslova rada na kopovima i sistema zaštite na radu – kaže Grčić.

Ipak, sagovornik Magazina Biznis kaže da je zadovoljan jer preduzete mere već daju vidljive pomake, a siguran je da će na duge staze dati i sjajne rezultate.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • JUBILEJ PERIHARD INŽENJERINGA: Optimizacija štampe
  • AKCIJA PRIVREDNE KOMORE SRBIJE: „Najbolje iz Srbije 2012.“
  • PRIMENA STANDARDA: Ko je taj ISO?
  • NOVO U TERMAMA OLIMIA I TUHELJ: Programi za zdrav način života
  • FILIP KOTLER, DŽON BOVEN, DŽEJMS MEJKENS: MARKETING U UGOSTITELJSTVU, HOTELIJERSTVU I TURIZMU (12): Timska prodaja u hotelijerstvu
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (2): Liderstvo i odgovornost
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. aprila 2013.
Podelite ovaj tekst: