У Београду нашла љубав и отворила пекару

Бојана Буквић као мала највише се играла у бакиним и маминој кухињи. Од средње школе учествовала је у телевизијским такмичењима, данас има своју кулинарску емисију, а посао у загребачком ресторану напустила је због љубави према једном Београђанину са којим је отворила занатску пекару са бесквасним производима

Бојана Буквић и Александар Ковачевић – партнери из приватног живота

Када се за месец дана међу сталним купцима нађу једна мама, која са новорођенчетом из удаљеног београдског насеља стиже на Врачар по омиљени хлеб, и једна бака од 87 година чији француски нагласак није ишчилео ни после више деценија живљења ван Француске, онда су то више него јаки аргументи да је понуда у пекари врхунска.

Творац рецепата свих укусних производа од сардоу хлебова, бриоша, кроасана, чоколадних пралина у малој радионици „La praline boulangier” (Пралине буланжери) је Бојана Буквић. Телевизијској публици позната je по емисији „Бојанина радионица колача”, коју већ другу сезону заредом снима за канал „ТВ Кичен”.

Насмејана, енергична и вредна, по струци економиста, на прагу тридесетих, од тинејџерских дана је „на ти” са креирањем рецепата, менија и спремања истих у својој кухињи, пред камерама и најпрестижнијим ресторанима Хрватске и Србије.

Своју предузетничку, малу занатску, боље речено уметничку радионицу за најфиније ручно мешене хлебове и колаче отворила је тек када се преселила у Београд. Да ће главни град Србије бити њена животна адреса знала је након две од петогодишње везе са Београђанином Александром Ковачевићем.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЕДИЦИЈА „ФИНАНСИЈЕ ТОП“: РАСТ ДОБИТИ И АКТИВЕ БАНАКА, КРЕДИТИ ПРИВРЕДИ У ПАДУ: Финансијски сектор у значајном плусу
  • У БЕОГРАДУ ОДРЖАНА ЧЕТВРТА ЕВРОПСКА РУДАРСКА АКАДЕМИЈА: Србија има велики рударски потенцијал
  • ПРИМЕНА СТАНДАРДА УСЛОВ ЗА УСПЕШАН БИЗНИС: Квaлитeт и бeзбeднoст хрaнe oснoвe пoслoвaњa McDonald’s-а
  • Следећи број Економетра излази 3. септембра 2019.
Podelite ovaj tekst: