НА ДУНАВСКОМ БИЗНИС ФОРУМУ: Иновације гурају бизнис напред

Женско предузетништво у региону развија се брзо као и стартaп бизниси. Обе групе предузетника и малих и средњих предузећа труде се да одрже корак са тржишним захтевима.

Размена искустава и умрежавање на Дунавском бизнис форуму

Да би то постигли стално морају да се усавршавају. Баш тој теми била је посвећена Међународна конференција „Иновативно предузетништво жена и младих”, одржана у Новом Саду, у оквиру Дунавског бизнис форума 5. и 6. октобра. Ова конференција је окупила предузетнике из бивших република СФРЈ, а осим њих још и колеге из Мађарске и Румуније. Подршку скупу дали су и Европска мрежа предузетника, београдски Институт „Михајло Пупин“ и Удружење пословних жена Србије. Међу земљама дунавског региона има оних које су већ дуже чланице Европске уније као и оних које тек стичу статус кандидата. Проблеми и тешкоће са којима се сусрећу почетници и припаднице лепшег пола не разликују се много у региону. Сви су у сталној потрази за средствима која се могу добити под условима повољнијим од комерцијалних.

Редовно прате стручне скупове и радо иду на усавршавања. Организацију оваквих скупова све чешће помажу научне организације и оне које су са њима повезане. Слоган „Наука у служби привреде“ није више само препорука већ потреба. О томе говори и нови проблем са којим се сви у региону сусрећу. Све је теже наћи квалитетно образоване стручњаке, посебно оне који су на факултету оспособљени да раде у пракси. Слика о незапосленима се много изменила.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • НЕИСКОРИШЋЕН ПОТЕНЦИЈАЛ ОБНОВЉИВИХ ИЗВОРА ЕНЕРГИЈЕ: Предности употребе биомасе
  • ДEJAН MAРКOВИЋ, ГEНEРAЛНИ ДИРEКTOР ШНAJДEР EЛEКTРИКA ЗA СРБИJУ И ЦРНУ ГOРУ: Развијамо мрежу локалних партнера
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (10): Сaрaдњa срoдних индустриja
  • Следећи број Економетра излази 5. децембра 2017.
Podelite ovaj tekst: