САЊА ПОПОВИЋ ПАНТИЋ, ПРЕДСЕДНИЦА УПЖ СРБИЈЕ: Предузетнице траже конкретне одговоре

Пројекти попут овог су најефикаснији начин да се потребе предузетника артикулишу према доносиоцима одлука, али и да се сагледају њихови капацитети да реше одређене проблеме

Сања Поповић Пантић

Циљеве смо поставили врло реално и због тога су у потпуности реализовани. Овако је Сања Поповић Пантић, председница Удружења пословних жена Србије, одговорила на питање Економетра о томе како су остварени циљеви који су постављени пројектом „Слободан приступ тржишту за све, кроз унапређење интегрисања женског предузетништва у тржишну економију Србије“. Наиме, као што је познато читаоцима Економетра, пројекат под тим називом реализовало је Удружење пословних жена Србије, уз подршку америчке амбасаде у Србији и са нашим часописом, у прошлих годину дана. Судећи по питањима које су предузетнице постављале представницима државних институција, оне су заинтересоване за уклањање свих баријера које отежавају пословање – од тога да порези и дажбине буду нижи, преко једноставније процедуре царињења робе, до враћања институције пореског кредита и тражења модела повољнијег кредитирања.

• Колико ће овакви пројекти помоћи доносиоцима одлука и креаторима политика да боље одреде приоритете којима би се стимулисало предузетништво?

– Пројекти попут овог су најефикаснији начин да се потребе предузетника артикулишу према доносиоцима одлука, али и да се сагледају њихови капацитети да реше одређене проблеме. Питања долазе директно из праксе у којој треба да се примени нешто „скувано“ у кабинетима. Требало би да се овим питањима обрадује сваки одговорни политичар јер им се на тај начин указује на то да ли одређени пропис “ради у пракси“, односно колико је примењив или блокира рад. Дешавало се да неке одговоре нисмо добили.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • НЕИСКОРИШЋЕН ПОТЕНЦИЈАЛ ОБНОВЉИВИХ ИЗВОРА ЕНЕРГИЈЕ: Предности употребе биомасе
  • ДEJAН MAРКOВИЋ, ГEНEРAЛНИ ДИРEКTOР ШНAJДEР EЛEКTРИКA ЗA СРБИJУ И ЦРНУ ГOРУ: Развијамо мрежу локалних партнера
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (10): Сaрaдњa срoдних индустриja
  • Следећи број Економетра излази 5. децембра 2017.
Podelite ovaj tekst: