НАТАША ИСАКОВИЋ: Кад обућа постане добар бренд

Успешније и брже би се напредовало кад би држава смањила намете предузетницима, каже Наташа Исаковић, власница фирме „Соло“, чији модели освајају признања на међународним сајмовима

Наташа Исаковић

Игра случаја одлучивала је у небројеним причама о приватном предузетништву које дуже од једне деценије бележи наш месечник. Београђанка Наташа Исаковић једна је у низу оних којима је управо случајност била одлучујућа да се нађе у предузетничким водама.

– Баш тако је било и у мом случају – истиче за Економетар Наташа Исаковић, власница предузећа „Соло“.

– Студирала сам економију у Београду и на трећој години имали смо праксу из предмета који се тада звао „привредна пропаганда“. Била су то бурна времена кроз која су наша земља и цео регион пролазили деведесетих. Тада су дошли представници познате агенције „Saatchi & Saatchi“ и одржали нам показну радионицу на примеру Coca-Cole и Pepsi-Cole и њихове борбе на тржишту. Нас неколико су позвали да им се прикључимо у агенцији као волонтери.

Показна радионица на примеру Coca-Cole и Pepsi-Cole била је иницијална каписла за разигравање маште наше саговорнице о будућој професији. Томе је допринео и њен волонтерски рад у фирми „Адамол“, где је радила као маркетинг менаџер.

Све су то биле значајне одреднице у животу младе Наташе чији је супруг, обућар по занимању, имао визију о самосталном креативном бизнису. Наша саговорница је већ две деценије власница фирме, основане 1996. године, која производи обућу.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ФИЛИП БAНКOВИЋ: мтс развија окосницу за дигиталну трансформацију
  • РУМУНСКЕ КОМПАНИЈЕ СВЕ ЧЕШЋЕ ТРАЖЕ РАДНИКЕ У БАНАТУ: Запошљавају и „физикалце“ и директоре из Србије
  • РЕГИСТАР НАЦИОНАЛНОГ ИНТЕРНЕТ ДОМЕНА СРБИЈЕ ИМПЛЕМЕНТИРАО ЗАШТИТУ ДОМЕНА: Tри нaчинa дa спрeчитe „крaђу“ дoмeнa
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (11): Понашање према гневном купцу
  • Следећи број Економетра излази 6. фебруара 2018.
Podelite ovaj tekst: