NATAŠA KRSTIĆ, EUROBANK EFG: Filantropija nije zakonska obaveza

Eurobanka EFG je prva banka u Srbiji koja je osvojila nacionalnu Virtus nagradu na polju korporativne odgovornosti. Zbog toga smo dodatno ponosni, jer je bankarski sektor od izbijanja krize stavljen pod negativnu konotaciju. Ova nagrada je dokaz da banke ne rade u svom interesu i zarad svog profita, već svoje poslovne uspehe umeju i te kako da podele sa zajednicom

Nataša Krstić

Eurobank EFG osvojila je prestižnu nagradu Virtus za doprinos na nacionalnom nivou na polju korporativne odgovornosti za 2010. godinu za sveobuhvatni program „Investiramo u evropske vrednosti“. Pored glavnog priznanja, Eurobank EFG nagrađena je i u kategoriji najinventivniji projekat za Pokretni inkluzivni muzej.

Imajući u vidu šta je sve tim Eurobank EFG uradio na planu korporativne društvene odgovornosti, i da nije bilo nagrade Virtus, trebalo bi je izmisliti. Natašu Krstić, direktorku korporativnih komunikacija Eurobank EFG, pitali smo koliko je teško bilo koncipirati i realizovati ovakav program?

– Zaista je veliko priznanje kada jedan od vodećih ekonomskih novinara/ magazina u Srbiji prati i analizira naše društveno-odgovorne akcije. Eurobank EFG od svog osnivanja u Srbiji 2003. godine insistira na strateški osmišljenom i kontinuiranom programu društvene odgovornosti, kao veliki investitor i sistemska banka za koju je tržište Srbije od strateškog značaja. Svoje poslovanje baziramo na uvažavanju principa i vrednosti poput meritokratije, timskog rada, kvaliteta, poverenja, efikasnosti, kreativnosti, poštovanja prema ljudima i društvu. Korporativna odgovornost predstavlja integralni deo naše strategije poslovanja.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: