NOVI MODELI POSLOVANJA: Šta je sledeće? – Promene

Svaka organizaciona promena, kao i svaka promena u životu svih nas je važna prekretnica u našem ličnom razvoju i razvoju organizacije čiji smo deo.

Piše: Borko Kovačević, Direktor marketinga za Južni Balkan, kompanije Microsoft

Piše: Borko Kovačević, Direktor marketinga za Južni Balkan, kompanije Microsoft

Što je promena veća, ona ostavlja više prostora za postizanje velikih uspeha, ali i velikih padova u našim životima, u zavisnosti od toga kako je doživljavamo i koliko smo spremni na istu.

Nakon prvobitne najave, odnosno spoznaje svake promene, dolazi do stvaranja velike neizvesnosti i nesigurnosti kod većine ljudi. U korak sa razvojem novog načina života ili modela poslovanja, važnost promene koja je stajala iza njega postajala je sve veća i počeli bismo da se suočavamo sa realnošću i da uviđamo šta moramo da učinimo kako bismo uspešno izvršili ovu promenu u našim životima. Faza prilagođavanja na novonastale promene navodi nas da se zapitamo koji su naši planovi za lični i profesionalni razvoj i kako da budemo uspešniji u još učestalijem izlaženju iz naše komforne zone kako bismo bili u mogućnosti da transformišemo upravljanje promena u stalnu spremnost na promenu.

U biznisu, kreativnost, inovacija, priprema, obraćanje pažnje na trendove i mogućnost predviđanja trendova – sve su to elementi koji su neophodni u ostvarivanju pobede nad konkurencijom. U slučaju da među vama postoje oni koji još uvek nisu ubeđeni da je spremnost na promenu važna veština, podeliću sa vama mudrost pisca Elberta Habarda izrečenu pre 100 godina: „Svet se ovih dana toliko brzo kreće da osobu koja kaže da nešto ne može da se učini obično prekida neko ko to već čini“. Promene kroz koje prolazimo učestalo su katalizator formiranja agilne, otporne i sposobne organizacije koja će postići nove pobede.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • DELTA USPEŠNO POSLOVALA U 2013. GODINI: Novi rast u 2014.
  • JUBILEJ TERMOELEKTRANE MORAVA U SVILAJNCU: Proizvodnja prema planu i bez gubitaka
  • SASTAVLJANJE I DOSTAVLJANJE REDOVNIH FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA 2013. GODINU U APR: Pretraga prijema pomoću matičnog broja
  • SVEČANO OTVOREN HOTEL CROWNE PLAZA® BEOGRAD: Jedan od najboljih brendova poslovnih hotela
  • COTRUGLI – VODEĆA POSLOVNA ŠKOLA U REGIONU NAGRAĐUJE: Osvojite jednu od 12 stipendija za MBA programe
  • DODELJENE GODIŠNJE NAGRADE SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA: Uspešni u biznisu u 2013. godini
  • PROGLAŠENI DOBITNICI NAGRADE VIRTUS ZA 2013.: Najbolji u korporativnoj filantropiji
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. marta 2014.
Podelite ovaj tekst: