MILOŠ STANKOVIĆ, MLADI INOVATOR: Pronalazaštvo je najskuplji hobi

Najbolja tehnološka rešenja nisu u primeni baš zato što nisu komercijalno isplativa, tako da se ja trudim da sve što radim bude komercijalno i tehnički bolje od već postojećeg. Morate biti konkurentni u svakom smislu

Miloš Stanković

Miloš Stanković

Inovacijama se bavim još od malih nogu, kada sam počeo da sklapam i rasklapam razne igračke. U početku mi je pronalazaštvo bilo hobi, a zapravo sam se bavio sportom bez koga ne mogu. Inovacijama počinjem aktivno da se bavim otprilike od treće godine srednje škole, i krajem 2001. godine sam počeo javno da publikujem svoje radove, a od 2002. se pojavljujem na sajmovima i medijski promovišem svoje pronalaske. Tako se ovom oblašću bavim praktično već 12 godina, dok mi je sport ostao hobi.

Ovako Miloš Stanković objašnjava početak svog rada na inovacijama za koji je, iako veoma mlad (rođen 1984. godine), već dobio brojne nagrade i priznanja širom sveta. Posle završene Više elektrotehničke škole u Beogradu i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Univerziteta u Novom Sadu, upisao je master studije na Fakultetu za primenjenu ekologiju u Beogradu i prošlog leta odbranio master rad na temu – Aerozagađenje i automobilska industrija. Bavi se naučnoistraživačkim radom i ima oko 30 pronalazaka koji su nagrađeni na mnogim domaćim i međunarodnim sajmovima.

Na ovim manifestacijama njegov talenat su prepoznale međunarodne naučne institucije, pa je već imao prilike da sarađuje sa fakultetima i institutima u Švajcarskoj, SAD, Rusiji, Indiji, Nemačkoj i Švedskoj. U razgovoru za Magazin Biznis Miloš kaže da je pre nekoliko godina sagradio svoju laboratoriju, u kojoj vrši istraživanja i razvija nove projekte.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • DELTA USPEŠNO POSLOVALA U 2013. GODINI: Novi rast u 2014.
  • JUBILEJ TERMOELEKTRANE MORAVA U SVILAJNCU: Proizvodnja prema planu i bez gubitaka
  • SASTAVLJANJE I DOSTAVLJANJE REDOVNIH FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA 2013. GODINU U APR: Pretraga prijema pomoću matičnog broja
  • SVEČANO OTVOREN HOTEL CROWNE PLAZA® BEOGRAD: Jedan od najboljih brendova poslovnih hotela
  • COTRUGLI – VODEĆA POSLOVNA ŠKOLA U REGIONU NAGRAĐUJE: Osvojite jednu od 12 stipendija za MBA programe
  • DODELJENE GODIŠNJE NAGRADE SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA: Uspešni u biznisu u 2013. godini
  • PROGLAŠENI DOBITNICI NAGRADE VIRTUS ZA 2013.: Najbolji u korporativnoj filantropiji
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. marta 2014.
Podelite ovaj tekst: