MARIJA JELIĆ, ŠKOLA POSLOVNIH VEŠTINA: Mladi intelektualci i biznis

Planiramo da na kraju godine izdamo knjigu koja će sadržati po deset pitanja i odgovora svih predavača naše škole, o ključnim temama iz oblasti o kojima su govorili. Želim da od te knjige napravimo brend!

Marija Jelić

Marija Jelić

Na ideju za osnivanje Škole poslovnih veština došla sam prošlog leta, kada sam bila jedan od polaznika Škole za lidere makedonskog predsednika. Videla sam da oni zaista neguju određeni duh intelektualizma, koji ovde kod nas nije dovoljno prisutan. Zato sam odlučila da realizujemo projekat koji će doprineti da se više cene određene vrednosti u našem društvu koje trenutno nisu dovoljno uvažavane. To su prvenstveno dobro fakultetsko obrazovanje, ali i određena širina, odnosno obrazovanje u smislu stalnog usavršavanja ličnosti. Zato naša škola obuhvata teme liderstva, psihologije uspeha, motivacije, timskog rada, preduzetništva, marketinga, javnog nastupa. Imamo predavanja iz oblasti kulture, umetnosti, filozofije, nauke, jer smatramo da je to neophodno svakom čoveku koji želi da bude i predstavlja se kao mladi intelektualac.

Ovako nastanak Škole poslovnih veština opisuje Marija Jelić, direktorka projekta koji je zvanično počeo sa radom 31. oktobra 2013. godine. Reč je o aktivnosti Studentske unije Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu (SUETF), a prva predavanja održali su profesor dr Džon Lenoks sa Univerziteta Oksford i nemački profesor Jurgen Spis. Pored ETF-a, eminentni predavači govorili su i na Filozofskom fakultetu, Fakultetu političkih nauka i Fakultetu organizacionih nauka. U intervjuu za Magazin Biznis naša sagovornica kaže da na projektu sarađuju sa svim fakultetima Beogradskog univerziteta.

Marija je student ETF-a (smer Fizička elektronika), a paralelno sa Matematičkom gimnazijom završila je i Srednju muzičku školu (flautu, a zatim i opersko pevanje). Organizacioni tim kojim rukovodi broji oko 15 studenata, zajedno sa logistikom.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • DELTA USPEŠNO POSLOVALA U 2013. GODINI: Novi rast u 2014.
  • JUBILEJ TERMOELEKTRANE MORAVA U SVILAJNCU: Proizvodnja prema planu i bez gubitaka
  • SASTAVLJANJE I DOSTAVLJANJE REDOVNIH FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA 2013. GODINU U APR: Pretraga prijema pomoću matičnog broja
  • SVEČANO OTVOREN HOTEL CROWNE PLAZA® BEOGRAD: Jedan od najboljih brendova poslovnih hotela
  • COTRUGLI – VODEĆA POSLOVNA ŠKOLA U REGIONU NAGRAĐUJE: Osvojite jednu od 12 stipendija za MBA programe
  • DODELJENE GODIŠNJE NAGRADE SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA: Uspešni u biznisu u 2013. godini
  • PROGLAŠENI DOBITNICI NAGRADE VIRTUS ZA 2013.: Najbolji u korporativnoj filantropiji
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. marta 2014.
Podelite ovaj tekst: