PROCENE KOMPANIJE “AFRIKA–IZRAEL”: Počeo oporavak tržišta nekretnina

U Srbiji postoje brojne birokratske prepreke za investitore, to je istina, ali je činjenica i da je birokratija globalni problem. Mi smo razvili veliki projekat – Airport City u Beogradu i uspešno ga realizujemo. Ključ za investiranje je predvidljivost i onda ćete uspeti bez obzira na sve birokratske prepreke, poručuje Avi Barzilaj, generalni direktor kompanije “Afrika-Izrael” za Evropu

Avi Barzilaj

Avi Barzilaj

Na poziv izraelskih kompanija “Afrika-Izrael” i “Tidhar”, koje su vlasnici beogradskog biznis parka Airport City, krajem prošle godine je grupa beogradskih novinara boravila u Izraelu, gde je imala prilike da se na licu mesta uveri u poslovičnu izraelsku efikasnost. Uz saznanja da su ovi investitori i dalje zainteresovani za proširenje poslova u Srbiji, još je zanimljivija bila procena da je na vidiku izlaz iz globalne krize na tržištu nekretnina.

Generalni direktor kompanije “Afrika-Izrael” za Evropu, Avi Barzilaj (Avi Barzilay) smatra da su već vidljivi znaci stabilizacije na tržištu, jer ekonomska aktivnost u svetu više ne opada. “Neke zemlje već beleže ekonomski rast, u nekima dolazi do dramatičnih promena, ali to nije slučaj svuda. Dakle, ako treba odgovoriti konkretno, moj odgovor je: da, na tržištu nekretnina kriza prolazi“, rekao je Avi Barzilaj.

Kao razlog za poboljšane prilike u Evropi, Barzilaj je naveo da su promene na tržištu nekretnina najbolje vidljive u Rumuniji, gde su prošle godine otvorili novi veliki šoping centar u Ploeštiju, a tragaju za sličnim prostorima za investiranje i u drugim rumunskim gradovima. “Ako i u Srbiji pronađemo takvu mogućnost, naravno da ćemo je veoma brzo i realizovati. Očekujemo da se situacija u Srbiji preokrene u pozitivnu kako bismo nastavili da investiramo. Posle tri godine vidimo da tražnja na tržištu nekretnina ponovo raste, a takve promene počinju da se uočavaju i u Srbiji. U Srbiji raste i tražnja za poslovnim prostorom i tržnim centrima”, ocenio je Avi Barzilaj.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • DELTA USPEŠNO POSLOVALA U 2013. GODINI: Novi rast u 2014.
  • JUBILEJ TERMOELEKTRANE MORAVA U SVILAJNCU: Proizvodnja prema planu i bez gubitaka
  • SASTAVLJANJE I DOSTAVLJANJE REDOVNIH FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA 2013. GODINU U APR: Pretraga prijema pomoću matičnog broja
  • SVEČANO OTVOREN HOTEL CROWNE PLAZA® BEOGRAD: Jedan od najboljih brendova poslovnih hotela
  • COTRUGLI – VODEĆA POSLOVNA ŠKOLA U REGIONU NAGRAĐUJE: Osvojite jednu od 12 stipendija za MBA programe
  • DODELJENE GODIŠNJE NAGRADE SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA: Uspešni u biznisu u 2013. godini
  • PROGLAŠENI DOBITNICI NAGRADE VIRTUS ZA 2013.: Najbolji u korporativnoj filantropiji
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. marta 2014.
Podelite ovaj tekst: