ĆOŠKARENJE: Odsustvo rešenja i poplava obećanja

Ima u Kunderinom romanu, mislim da je „Oproštajni valcer“, jedna sintagma koja veoma dobro i precizno odslikava količinu događaja koji se smenjuju u kratkom vremenskom razdoblju, sustižu i potiru jedan drugi.

Piše: Zoran Luković

Piše: Zoran Luković

On je to nazvao „zgusnuto vreme“. Sećam se dopisnika velike svetske medijske kuće koji je to „zgusnuto vreme“ najbolje objasnio rekavši, otprilike, da se ovde nižu zbivanja za godinu, koja se kod njega, u njegovoj zemlji, ne dogode ni za deset godina.

Zaista, samo na isteku prošle i prvog meseca ove godine toliko toga je bilo, da čovek prosto ne zna šta će pre da čuje, isprati, razume, analizira… Hapšenja pravih kriminalaca ali i osoba iz sveta biznisa, planovi i razgovori o poslu i investicijama vrednim više milijardi evra, svađe lidera i stranačkih aparatčika, propast još jedne banke o trošku svih nas, raspisivanje izbora, kraj ove Vlade i raspuštanje parlamenta, još jedno Boris Tadić cepanje Demokratske stranke, pa smetovi i spasavanje ugroženih sa PPV-om u glavnoj ulozi, loša šala povodom vozila, ljudi iz „vlaka u snijegu“ i još lošiji pokušaj cenzure interneta.

Istog dana, kad je praktično bilo jasno da Vlada pada, ministar Saša Radulović je podneo ostavku i za sve loše u smislu nesprovođenja reformi optužio je „kabinet prvog potpredsednika Vlade, a njega je označio kao glavnog krivca što je Srbija u „medijskom blatu“. Da je sve to rečeni ministar uradio pre dva meseca, moralo bi se reći „skidam kapu“ na petlji, stavu, mišljenju. Ovako, bio je to samo potez marketinškog karaktera kojim je učinjen pokušaj da se zaintrigira pažnja šireg auditorijuma radi Radulovićevog učešća na izborima. Dakle, kada se sve samo taksativno nabroji, vidno je da nam je stvarnost komplikovana, da je ekonomija i dalje na dnu, standard većini sve lošiji, da je planova mnogo, a dobrih ostvarenja ipak malo.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • DELTA USPEŠNO POSLOVALA U 2013. GODINI: Novi rast u 2014.
  • JUBILEJ TERMOELEKTRANE MORAVA U SVILAJNCU: Proizvodnja prema planu i bez gubitaka
  • SASTAVLJANJE I DOSTAVLJANJE REDOVNIH FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA 2013. GODINU U APR: Pretraga prijema pomoću matičnog broja
  • SVEČANO OTVOREN HOTEL CROWNE PLAZA® BEOGRAD: Jedan od najboljih brendova poslovnih hotela
  • COTRUGLI – VODEĆA POSLOVNA ŠKOLA U REGIONU NAGRAĐUJE: Osvojite jednu od 12 stipendija za MBA programe
  • DODELJENE GODIŠNJE NAGRADE SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA: Uspešni u biznisu u 2013. godini
  • PROGLAŠENI DOBITNICI NAGRADE VIRTUS ZA 2013.: Najbolji u korporativnoj filantropiji
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. marta 2014.
Podelite ovaj tekst: