Патент за проверу дигиталног идентитета заштитили у Америци

Блинкинг (Blinking) је ИТ компанија коју су покренула двојица универзитетских професора, Мирослав Миновић и Милош Миловановић, из жеље да знање о дигиталном идентитету преточе у конкретан алат у онлајн пословању. Од почетног тима са десетак чланова 2017, данас имају више од 30 запослених и на путу развоја прошле године добили су значајну инвестицију Породичног фонда Ане Ивановић, наше прослављене тенисерке

Милош Ивановић, Милош Миловановић и Мирослав Миновић

Београдској ИТ компанији Блинкинг, после вишегодишњег нимало лаког процеса, уз преписке и допуне, крајем октобра стигла је информација из Америчког патентног завода. Потврђен им је патент за производ „Blinking Verify“ заснован на блокчејн технологији који служи за проверу успостављеног дигиталног идентитета и одобравање акција.

Заводу су се обратили 2017, на почетку рада стартапа када су двојица оснивача – инжењери и универзитетски професори др Мирослав Миновић и др Милош Миловановић – решила да знање које имају преточе у производ за тржиште.

– Још увек смо мало затечени. Процес је био дуготрајан, напоран и изазован, признаје Мирослав Миновић, додајући да је добијање патента доказ исправности пута који су изабрали. Скромно каже да се због непрестаног унапређења производа и освајања тржишта још увек виде у фази стартапа.

– Са друге стране, по организацији у пружању услуга клијентима одавно нисмо почетници, појашњава један од оснивача и CTO компаније.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • БЕЗБЕДАН САЈТ – БЕЗБЕДНИЈА Е-ТРГОВИНА: Сајбер криминалци не бирају жртву према величини предузећа
  • ОДГОВОР BANCA INTESA НА ИЗАЗОВЕ НА ДИГИТАЛНОМ ТРЖИШТУ: Клијенти су радо прешли на дигиталне сервисе
  • САША ЛЕКОВИЋ, ИЗВРШНИ ДИРЕКТОР ТЕХНИКЕ У КОМПАНИЈИ ТЕЛЕНОР: Улажемо у квалитет мреже и у најновије технологије
  • СРПСКИ ПРИВРЕДНИЦИ НА СВЕТСКОЈ ИЗЛОЖБИ У ДУБАИЈУ: Добра основа за даљу пословну сарадњу
  • Следећи број Економетра излази 7. децембра 2021.
Podelite ovaj tekst: