НЕНАД БУНГИН: Дигитална трансформација – императив успешног пословања

ОТП банка одавно је на путу дигиталне трансформације, а као део ОТП Групе, која је пионир у дигитализацији и већ 25 година проактивно уводи иновативна решења у овом сегменту пословања, Банка добија снажну подршку и могућност да уз експертизу и богато искуство матичне групације којој припада остварује лидерске резултате у овом сегменту пословања, каже за Економетар Ненад Бунгин, директор Дирекције за управљање каналима продаје у ОТП банци.

Ненад Бунгин

• Шта је кључно на путу успешне дигиталне трансформације?

– Све новине потребно је уводити пажљиво и уз темељне припреме како би се постигао неопходан баланс између технологије, услуга и конкретних потреба клијената. Употребом напредне бизнис аналитике и CRM алата у значајној мери можемо предвидети будуће понашање клијента које је у складу са његовим финансијским потребама. Управо у сегменту темељне аналитичке обраде података видим простор за даље напредовање и шире коришћење технологије вештачке интелигенције и big data.

• Како ће у будућности клијенти најчешће обављати финансијске трансакције?

– Званични подаци показују да у Србији 78,4% популације свакодневно користи интернет, а више од 50 одсто њих приступа интернету преко мобилних уређаја. Број корисника мобилног банкарства повећан је и до 20 пута у последњих шест година, док је у првом тромесечју ове године број мобилних трансакција већи за 76,32% у односу на исти период претходне године, при чему мобилно банкарство користи више од 2,2 милиона људи у Србији.

Podelite ovaj tekst: