RAIMONDO ORSETI, ITALIJANSKA REGIJA MARKE: Snažne poslovne veze

U ovom trenutku, Srbija je veoma privlačna za investicije iz regiona Marke. Geopolitička pozicija Srbije donosi dobre uslove i stabilnost, ekonomski rast i tržišne činioce koji odgovaraju onima koje mi imamo u našem regionu

Raimondo Orseti

Regija Marke je prepoznala Srbiju kao perspektivnu zemlju sa odličnim uslovima za strane investitore. Naša je želja da, pre svega, mala i srednja preduzeća naprave uspešnu saradnju i udruženim snagama krenu u osvajanje inostranih tržišta – rekao je Raimondo Orseti, direktor sektora za međunarodnu saradnju italijanske regije Marke, prilikom nedavnog boravka u Beogradu. Naime, u poseti Beogradu je 22. i 23. juna boravilo 65 predstavnika privredno-institucionalne delegacije regije Marke i provincije Ankona. To je bila uzvratna poseta organizovana posle prvog susreta italijanske i srpske delegacije koju je ministar Dinkić predvodio u poseti ovoj italijanskoj regiji 20. i 21. maja ove godine.

Tokom beogradskog susreta održana je konferencija „Ekonomski sistem regije Marke“, u prisustvu Armanda Varikija, ambasadora Italije, Dragijane Radonjić Petrović, državne sekretarke Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, visokih zvaničnika regije, predstavnika SIEPA-e, Nacionalne agencije za regionalni razvoj i drugih učesnika ovog susreta. Takođe, tokom ove posete, italijanska regija Marke je u Beogradu otvorila Regionalnu kancelariju za podršku privrednoj i institucionalnoj saradnji. Cilj ove kancelarije je pomoć u međunarodnom nastupu malih i srednjih preduzeća zainteresovanih za saradnju sa kompanijama u Srbiji, kao i zajednički nastup srpskih i italijanskih preduzeća na trećim tržištima.

U razgovoru za Magazin Biznis, Raimondo Orseti, direktor sektora za međunarodnu saradnju italijanske regije Marke, ističe da su veoma ponosni na saradnju sa Srbijom od koje mnogo očekuju.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: