PROF. DR JASMINA KNEŽEVIĆ, BEL MEDIC: Državni i privatni sektor moraju da budu komplementarni

U Bel Medic klinici zalažu se za partnerski, a ne konkurentski odnos državnog i privatnog sektora i primenu biznis principa u zdravstvenoj zaštiti

Dr Jasmina Knežević

Predstavnici Bel Medic, medicinske ustanove koja je za proteklu deceniju i po svojom opremom i stručnim uslugama postavila nove standarde u domaćem zdravstvu, nedavno su se vratili iz Istanbula, gde su bili gosti Ace Badem, jednog od najznačajnijih i najvećih evropskih zdravstvenih centara. Klinika moćnog kadrovskog potencijala sa mrežom od 25 bolnica širom Turske i više od osam hiljada zaposlenih, uglavnom školovanih na Harvardu, prepoznala je u Bel Medic klinici potencijalnog partnera u delikatnom postupku vantelesne oplodnje. Obe strane precizirale su plan buduće saradnje i priprema za embriotransfer koji bi se obavljao po protokolu turske, odnosno američke škole.

Prema rečima dr Jasmine Knežević, sa suprugom Milanom suvlasnice i direktorke Bel Medic klinike, poziv kolega iz Turske i ponuđena saradnja izuzetno su značajno priznanje našoj medicinskoj ustanovi koja je od 1995. godine prošla razvojni put od ordinacije i poliklinike, preko opšte bolnice i doma zdravlja na tri lokacije u Beogradu. Perspektivu buduće saradnje dr Knežević vidi u zajedničkom duhu preduzetništva koji povezuje ove dve zdravstvene ustanove.

Privatna inicijativa

Aci Badem je, naime, privatna bolnica koja se uz snažnu podršku turske države i povezivanjem privatne inicijative i kapitala pozicionirala među najuglednije zdravstvene ustanove ne samo u ovoj mnogoljudnoj zemlji, već i daleko izvan njenih granica. Preduzetnička inicijativa i potencijal rezultirali su činjenicom da danas u Turskoj postoji više od sto privatnih bolnica, uglavnom dobro opremljenih i sa vrhunskim stručnim kadrom.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: