РИБОЛОВАЧКА ОПРЕМА: Нишки пловци „плове“ по Европи

Фирма „Гепе фишинг“ извезе 90 посто својих пловака које у реке и језера утапају риболовци у Италији, Пољској, Чешкој, Словачкој, Француској, Енглеској, Шпанији, Француској, ускоро у Португалији, Немачкој, Русији, Украјини

 Фирма „Гепе фишинг“ из Ниша, која се бави производњом квалитетних риболовачких пловака, под овим именом послује тек неколико месеци. До краја прошле године била је то мешовита фирма са италијанским партнером која је под именом „Гепе груп“ освајала тржишта широм Европе. Онда су Италијани почели полако да се повлаче, па су оснивач Драган Момиров и његови синови Стефан и Урош наставили да раде самостално. Драган, дипломирани економиста и дугогодишњи директор увоза-извоза „Ханивела“, преузео је улогу саветника, Стефан, који је на завршној години студија менаџмента, постао је власник и финансијски директор, а млађи Урош, који је завршио средњу техничку школу, брине о производњи и контроли квалитета.

– Ја и брат Урош наследили смо посао од оца. Ја сам више у управном сектору, а Урош је углавном задужен за технички део. Још од малих ногу смо учили од оца, стално смо били у фирми, Урош чак није хтео да студира, како би што пре био у бизнису. Производњу пловака започео је отац са Италијанима. Дуго је радио у спољној трговини и имао је пријатеље у целој Европи. Сада када су се Италијани повукли из посла, ми смо задржали тржиште Италије и Шпаније, а покушавамо да извозимо и у Пољску, Чешку, Словачку, Русију, Украјину. Од овог месеца почињемо извоз у Португалију, Енглеску, Француску, а у току године планирамо да освојимо и немачко тржиште, прича за Економетар новоустоличени власник фирме Стефан Момиров.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ОСИГУРАЊЕ УСЕВА ОД РИЗИКА ГУБИТКА ПРИХОДА Исплаћен први одштетни захтев
  • ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ НА МБА ПРОГРАМЕ COTRUGLI BUSINESS SCHOOL Освојите једну од престижних стипендија
  • ВАШ КОНСАЛТИНГ ЗА УСПЕШНИЈЕ ВОЂЕЊЕ БИЗНИСА Како спречити манипулацију
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (8) Моћ малих серија
  • Следећи број Економетра излази 3. марта 2015.
Podelite ovaj tekst: