ЕДУКАТИВНЕ ИГРАЧКЕ: Тијана у социјалном бизнису

Koba Yagi Toys је едукативна платформа која се састоји од производње дечјих играчака у чијој изради учествују жене које припадају рањивим групама. То су углавном самохране мајке и пензионерке веште у шивењу. Тијана Јовановић Петровић, комуниколошкиња, има идеју да бизнис развија у правцу социјалног предузетништва

 У оквиру удружења Вега из Београда, чији је фокус покретање едукативних и креативних програма за децу и младе који припадају различитим социјалним категоријама, током 2014. године покренута је мала производња дечијих играчака Koba Yagi Toys у чијој изради учествују жене које припадају рањивим групама, а то су углавном самохране мајке и пензионерке. Идеја о настанку ових играчака јавила се 2013. године кад је Тијана Јовановић Петровић, дотадашња новинарка, постала мајка али и остала без посла, па је одлучила да хоби покуша да претвори у креативни бизнис.

– Желим да моју пословну идеју развијам у правцу социјалног предузетништва јер сматрам да се на тај начин ствара самоодржив концепт којим се може решити већи број проблема на нивоу сваке локалне заједнице, у првом реду незапосленост жена које припадају рањивим групама. Сматрам да је потребно креирати иновативне, социјалне кооперације у локалној заједници кроз које ће настати квалитетни производи који могу бити конкурентни и на нашем и на иностраном тржишту, истиче за Економетар наша саговорница.

Koba Yagi Toys је конципиран као предузеће са социјалном мисијом. Фокус је решавање проблема из области образовања и културе младих, покретање програма намењених професионалном развоју деце без родитељског старања и побољшање квалитета живота деце с посебним потребама. Визија предузећа је рађање нових идеја, креирање инспиративних, едукативних и еколошких производа који подстичу дечију радозналост.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ОСИГУРАЊЕ УСЕВА ОД РИЗИКА ГУБИТКА ПРИХОДА Исплаћен први одштетни захтев
  • ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ НА МБА ПРОГРАМЕ COTRUGLI BUSINESS SCHOOL Освојите једну од престижних стипендија
  • ВАШ КОНСАЛТИНГ ЗА УСПЕШНИЈЕ ВОЂЕЊЕ БИЗНИСА Како спречити манипулацију
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (8) Моћ малих серија
  • Следећи број Економетра излази 3. марта 2015.
Podelite ovaj tekst: