ПОРОДИЧНА ФИРМА “КМН”: Домаћа храна у центру Београда

Милоје Стевановић направио је од мале пиљаре у Чачку успешну породичну фирму за производњу и продају хране. Обезбедио је посао за своју породицу, 120 запослених и више од 500 домаћинстава која су добављачи КМН-а. Дневно се произведе око 1.700 килограма хране за више од две хиљаде муштерија. Од пре три године послује и у најстрожем центру главног града

 Када је 1993. године Милоје Стевановић, радећи у једној државној фирми у Чачку, добио задатак да одлучи ко би због економских тешкоћа требало да остане без посла, повукао је данас вероватно незамислив потез – решио је да „сам себе отпусти“ јер није могао никога „да носи на души“. Са супругом Надом узео је породичну уштеђевину од тадашњих 6.000 немачких марака и 1994. године основао фирму КМН (акроним почетних слова чланова породице – Милоје, Нада и ћерке Катарина и Марија). На самом старту ово је била мала пиљара која се у локалу површине 16,5 квадратних метара бавила трговином животним намирницама.

– Временом је КМН полако растао и око себе смо формирали читав круг коопераната, односно добављача. То су углавном били озбиљни српски домаћини из околине Чачка и из Драгачева, па нас је тако један снабдевао јајима, други парадајзом, трећи паприком или шаргарепом. Тако смо могли да гарантујемо врхунски квалитет производа, а са нашим послом расли су и сви они који су били уз нас – објашњава у разговору за Економетар Милоје Стевановић, власник КМН-а, који је пореклом из Драгачева, али је више од 30 година живео у Чачку.

Развојем посла КМН је најпре проширио малопродају, да би затим обезбедио простор и за администрацију и пратеће службе. Након напорног рада и много непроспаваних ноћи купили су кућу у центру Чачка у којој је отворена друга продавница 1998. године, где су ускоро почели и да производе храну.

– Направили смо неколико производних линија – имамо производњу готових јела, производњу салата, пекару, посластичарску радионицу и прераду меса, и то је својеврстан холдинг у малом. Све оно што се произведе у нашим радионицама служи искључиво за потребе наше малопродаје и по томе смо јединствени – објашњава Милоје Стевановић.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ОСИГУРАЊЕ УСЕВА ОД РИЗИКА ГУБИТКА ПРИХОДА Исплаћен први одштетни захтев
  • ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ НА МБА ПРОГРАМЕ COTRUGLI BUSINESS SCHOOL Освојите једну од престижних стипендија
  • ВАШ КОНСАЛТИНГ ЗА УСПЕШНИЈЕ ВОЂЕЊЕ БИЗНИСА Како спречити манипулацију
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (8) Моћ малих серија
  • Следећи број Економетра излази 3. марта 2015.
Podelite ovaj tekst: