ПРОФЕСИОНАЛНИ ПУТ БИВШЕГ ДИРЕКТОРА „ЏЕРВИНА“ ЗАЧИЊЕН МИРИСИМА: Спојили зачине и угоститељство

Сви чланови породице Радише Николића имају факултетске дипломе, али се и додатно усавршавају и воде три фирме: Дистрибутивни центар арома и ензима „Ароматика“ и хотел 018 ИН у Нишу и радњу брзе хране „Николић“ у Књажевцу

Радиша Николић

Занимање Радише Николића, дугогодишњег техничког директора књажевачког „Џервина“, „намиришете“ већ на самом улазу у лепи објекат његове фирме „Ароматика“ у нишком насељу Комрен. Пријатна мешавина мириса одаје његову делатност, а то је дистрибуција арома за прехрамбену индустрију и ензима. Недалеко одатле је и нови хотел који носи нишку поштанску ознаку 018 и који, уз његову помоћ, воде син Александар и кћерка Милица. Али ту се не завршава бизнис породице Николић. У Књажевцу је остала Радишина супруга Зорица која води радњу брзе хране „Николић“ и запошљава четири радника, док у „Ароматици“ и хотелу у Нишу ради дванаесторо људи.

Осим што су вредни, Николићи су високообразовани. Глава породице, Радиша завршио је технологију пића и хране на Пољопривредном факултету у Земуну, где је потом на последипломским студијама завршио специјализацију на катедри за вина. Супруга Зорица је погонски инжењер текстилне струке и радила је као технолог у текстилној фабрици „Бранка Динић“ у Књажевцу, док фабрика није пропала. Александар је завршио Економски факултет у Нишу, а сада је на другој години Високе пољопривредно-прехрамбене школе струковних студија у Прокупљу. Милица такође поседује диплому нишког Економског факултета и тренутно припрема мастер рад.

„Ароматика“ је, пре свега, замишљена и основана као центар за дистрибуцију, примену и продају „Етолових“ производа и арома, биљних екстраката и база за прехрамбену индустрију. Чинило нам се занимљивим питање зашто је Радиша напустио дугогодишњу директорску позицију у познатом комбинату и отишао у приватнике?

– Имао сам част, задовољство и срећу да радим у једном таквом комбинату, какав је био „Џервин“, где сам могао практично да применим своја знања, пре свега у технологији вина.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • НЕИСКОРИШЋЕН ПОТЕНЦИЈАЛ ОБНОВЉИВИХ ИЗВОРА ЕНЕРГИЈЕ: Предности употребе биомасе
  • ДEJAН MAРКOВИЋ, ГEНEРAЛНИ ДИРEКTOР ШНAJДEР EЛEКTРИКA ЗA СРБИJУ И ЦРНУ ГOРУ: Развијамо мрежу локалних партнера
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (10): Сaрaдњa срoдних индустриja
  • Следећи број Економетра излази 5. децембра 2017.
Podelite ovaj tekst: