СЛАТКА РАДИОНИЦА СА БУКУЉЕ

Душица и Раденко Јаковљевић из Аранђеловца 2005. године напустили су предузеће „Аутосаобраћај“ и са синовима основали породичну фирму за производњу колача и торти „Ванилица – слатка радионица“

bukuljaНа годишњој скупштини Удружења „Баштина и будућност – Аранђеловац 1859“, велики заговорник очувања баштине и старих заната у Аранђеловцу Милисав Милованчевић, предложио је пре двадесетак година да град са удружењем покрене манифестацију изложбеног сајма „ванилица и ситни колачи“, које мајсторски припремају домаћице из централне Шумадије. На жалост, та лепа идеја још није реализована, али ванилице из града подно Букуље постале су чувене и веома тражене на тржишту Србије.

Душица, службеница, и њен супруг Раденко Јаковљевић, познати аутомеханичарски мајстор, напустили су „Аутосаобраћај“ 2005. године, када је ова фирма била пред колапсом. Своју перспективу видели су у покретању породичног бизниса.

Агилна и предузимљива Душица, која је одувек пекла слаткише по опробаним „бакиним рецептима“, решила је да то своје умеће „уложи“ у бизнис, у који је ушла са три раднице у оквиру кућне радиности. Муштерија је временом било све више, тако да је касније отворена посластичарница, а недуго затим и погон у старој аранђеловачкој вароши, да би ових врућих летњих дана раднице прешле у модеран велики производни објекат подно планине Букуље.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: