МИЛАН ТРБОЈЕВИЋ: Предузетнике највише муче ПДВ и порез на добит

Има само 28 година и фирму са 20 запослених, а почео је пре седам година, из своје собе, са једним рачунаром. Овом Београђанину друштвене мреже служе за дигитални маркетинг. У рачуноводству је добро познат по имену агенције – „Књишки мољац“

Милан Трбојевић

Агенцију за књиговодство Милан Трбојевић отворио је у Београду 2012. године, када је био на средини студија Факултета за пословно-индустријски менаџмент. Почео је да ради из своје собе, у стану родитеља у Миријеву, а данас, седам година касније, има фирму са 20 запослених. Његова агенција је “Књишки мољац”, познато име у свету књиговодства и рачуноводства. Осим тога, Милан је и блогер чувеног ФТ1П – Фали ти један папир, односно порески саветник, специјализован за ИТ сектор и мали бизнис. Поред тога, овај млади човек је и предавач, а да би приближио рачуноводство свима који су заинтересовани, осмислио је и друштвену игру ФТ1П.

Милан Трбојевић је почео да ради када је имао 21 годину. Од средстава за рад поседовао је рачунар, а уштеђевину од 50 евра потрошио је да купи штампач. Први клијент агенције био је његов познаник предузетник, а данас више од 250 фирми користи услуге „Књишког мољца“.

– Први запослени је био мој отац, иначе предузетник, који ми је у почетку много помогао тако што је одлазио у државне институције, јер то овај посао нарочито захтева. Следећи кога сам запослио био је курир, јер се посао ширио, па сам касније запошљавао књиговође. Тренутно ради њих 20 и то су углавном жене – колегинице. Имамо амбицију да и даље растемо, каже Милан Трбојевић за Економетар.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Докторске студије у Словенији на српском језику
  • НАША ТЕМА – ОРГАНСКА ПРОИЗВОДЊА У СРБИЈИ
  • Следећи број Економетра излази 1. октобра 2019.
Podelite ovaj tekst: