КОМПАНИЈА „СТУДИО ПРЕСЕНТ“: У „Дигиталној кошници“ већ знају шта ће радити следеће године

Пословни центар „Digital Hive“ је заједнички објекат три компаније, изграђен уз помоћ Фондације „Просперитати“ која је у то уложила нешто преко 20 милиона динара. „Студио пресент“ ради на платформи која повезује све уређаје, да реагују према потребама корисника

Радна атмосфера у „Дигиталној кошници“

Пре три године, компанија „Студио пресент“ која ради у сфери дигиталних технологија, имала је пословне просторије у једном салонском стану у центру Суботице, где су се њихови запослени готово сударали и седели за густо поређаним рачунарима.

Данас, смештени у свом новом пословном простору, размишљају о подизању још једног спрата.

„Ми сваке године имамо све више посла, корона на нас није утицала, није нам донела нове послове, они расту истом тенденцијом као и пре. Епидемија није утицала на наше пословање, јер се ми бавимо пословима који су дугорочни, те наши клијенти нису они који од данас до сутра треба да задовоље неке потребе на интернет тржишту. Ми сарађујемо са агенцијама и великим компанијама које дугорочно планирају. Због тога ми већ знамо шта ћемо следеће године да радимо“, прича за Економетар Милош Ћуковић, пројект менаџер компаније.

Управо чињеница да пред собом имају много сигурног посла, подстакла их је да се удруже са још две компаније и изграде свој пословни центар „Digital Hive“. У овој дигиталној кошници уз „Студио пресент“ налазе се још компаније „ИЦБ тек“ и „Ерд софт“ које такође послују у ИТ сектору, али у различитим областима. Зграда је грађена по њиховим нацртима, како би одговарала потребама компанија. Свака од компанија, у ентеријеру у којем ради, утиснула је лични печат. „Студио пресент“ много држи до удобности и потребе да сваком запосленом буде пријатно док ради, те је читав простор испуњен зеленилом, чак се налази и старо дрво маслине, усред једног радног стола, а сарадници, иако распоређени по фазама посла у којима раде, по правилу седе до особе са којом имају и најближи лични контакт. Овде се много ради, те нико готово и не подиже поглед са екрана на долазак посетилаца, али фотографије на зиду са бројних излета показују и да је то рад у пријатељском окружењу. Заједнички објекат три компаније изграђен је и уз помоћ Фондације „Просперитати“ која је у то уложила нешто преко 20 милиона динара.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ПОБЕДНИЦИ ГEНEРATOР GAMECHANGER КОНКУРСА: Your Pet World и Зaнaтeриa најбољи дигитални пројекти
  • КРАЉЕВИНА НОРВЕШКА ПОДРЖАВА ЗАПОШЉАВАЊЕ МЛАДИХ У СРБИЈИ: За седам пројеката 510 милиона евра
  • ШТА ПОКАЗУЈЕ СПЕЦИЈАЛИЗОВАНО ИСТРАЖИВАЊЕ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ – ЕУРОБАРОМЕТАР: Опоравак од короне грађани Србије и ЕУ очекују тек за три године
  • ЧЛАНИЦЕ КОМОРСКОГ ИНВЕСТИЦИОНОГ ФОРУМА ПОЗВАЛЕ ВЛАДЕ РЕГИОНА: Успоставите “зелене линије” за брже кретање радника
  • Следећи број Економетра излази 8. децембра 2020.
Podelite ovaj tekst: