SVETLANA GLUMAC, DENJUB FUDS GRUPA: Humanitarne akcije treba osloboditi poreza

Kompanija Knjaz Miloš, koja posluje u okviru Denjub fuds grupe, tradicionalno podržava razne humanitarne aktivnosti i događaje, a poznata je i po brojnim sponzorstvima kojima pokazuje odgovornost prema društvu i zajednici. Sa brendom Akva Viva biće sponzor Rukometnog saveza Srbije na Olimpijskim igrama u Londonu

Svetlana Glumac

Kompanija Knjaz Miloš koja posluje u okviru Denjub fuds grupe (Danube foods group) posvećena je ulaganju u društvenu zajednicu. I pored poslovanja u teškom periodu za privredu Srbije, kompanija tradicionalno podržava različite humanitarne akcije i događaje, poznata je po brojnim sponzorstvima i na taj način pokazuje odgovornost prema društvu i sredini u kojoj živimo. Ova ulaganja doprinose i imidžu kompanije. „Knjaz“ će biti sponzor Rukometnog saveza Srbije na Olimpijskim igrama u Londonu od 27. jula do 12. avgusta, sa brendom Akva Viva (Aqua Viva), na šta su veoma ponosni. Vrednosti koje promovišu usko su povezane sa vrednostima olimpizma, ostvarivanjem vrhunskih dostignuća i težnjom ka boljem, plemenitijem svetu. Kompanija želi da i na ovaj način pruži dobar primer i podršku promociji olimpijskog duha.

Svetlana Glumac, direktorka korporativnih i regulatornih poslova Denjub fuds grupe, u razgovoru za Magazin Biznis, kaže da u visokorazvijenim zemljama društveno odgovorno poslovanje predstavlja opšteprihvaćenu praksu, a odskora i na tržištima u razvoju, kojima pripada i naše, prepoznaju važnost prihvatanja tog principa.

– Jedna od tema koja se nameće ovih dana je pravna regulativa u Srbiji koja ne stimuliše privrednike da se posvete društveno odgovornom poslovanju. Velike kompanije koje u okviru svojih sistema i društveno odgovornog ponašanja žele da organizuju humanitarne akcije nisu stimulisane, jer plaćaju porez. Nadam da će zakoni koji regulišu ovu oblast u našoj zemlji uskoro biti bliže zakonskim rešenjima koja postoje u Evropi. Sa druge strane, upravo u kriznim vremenima poslovanja moramo sa više želje podržati projekte koji utiču na kvalitet života naših sugrađana i zaposlenih, jer bez razvoja lokalne zajednice u kojoj preduzeće posluje, dugoročno gledano, sužava se i polje našeg daljeg napredovanja, objašnjava Svetlana Glumac.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: