TV SLIKE I PRILIKE: Idite na godišnji odmor

Odlučite li da se obračunate sami sa sobom i prestanete da mislite samo na pljeskavice i duvan-čvarke, postajete kandidat za televizijsku školu samopregora u kojoj sede tromi i depresivni đaci. O hrani se, inače, govori kao o nečem što je skupo i što će još poskupeti. To se saopštava kao neminovnost, kao sudbina koja ne može da se promeni

Piše: Branislava Džunov

Skandal u razvoju. Kada je Vuk Jeremić izabran da godinu dana vodi sednice Skupštine Ujedinjenih nacija, činilo se da je napravio pravi diplomatsko-politički podvig. Da se popeo na vrh sveta. Vest je objavljena sa neskrivenim ushićenjem, mnogi su gledali „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ u kojem je Jeremić predstavljen kao čarobnjak koji negativno preobražava u pozitivno. Ode Nata u Njujork, objavili su tabloidi za voditeljku Dnevnika RTS Natašu Jeremić, koja će, naravno, pratiti supruga na ovom delikatnom zadatku. Još se nije stišalo oduševljenje, a iz vodećih krugova Demokratske stranke provaljena je informacija kako je počast o predsedavanju u UN – skupo zadovoljstvo, mora se mnogo uložiti u formiranje službe koja će pratiti srpskog diplomatu, da ne govorimo o platama, zakupninama stanova. Nije to za siromašne. Počast košta. Da ne bude veća šteta od koristi, ko još mari za skupštinska zasedanja UN, pojavila su se pitanja u javnosti. Sručila su se puna kola neprijatnih saznanja i reči u otvorenom sukobu između Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, koji, zapravo, otkriva razmirice unutar DS. Rasplet se očekuje.

U trenutku kada bi se moglo očekivati da se povuče u senku i pravo na svakodnevni publicitet prepusti Tomislavu Nikoliću, Boris Tadić se našao u situaciji da u „Stavu Srbije“ kod Dragana Bujoševića, objašnjava hoće li morati da podnese ostavku u stranci. Zašto se rukovao sa Hašimom Tačijem na samitu u Dubrovniku. Da li je to bio civilizovani čin ili nacionalna izdaja. Opet smo zaglavili u političkim spletkama, na visokim julskim temperaturama, svi se samo svađaju, niko ne ide na godišnji odmor.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: