VOJISLAV GENIĆ, SAP ZAPADNI BALKAN: Nema čarobne formule, ali ima dobrih poslovnih rešenja

Ja u poslu ne verujem u čarobne formule, jer svaki korisnik i svako tržište imaju svoj senzibilitet i pravila. Međutim, ono u šta verujem jeste da je SAP srpskim kompanijama pomogao da unaprede svoje poslovanje. Kompanije i njihov menadžment imaju odličan uvid u svoje poslovne procese, prodaju, proizvodnju, nabavku, troškove, ljudske i materijalne resurse, a SAP im je u tome zasigurno pomogao

Vojislav Genić

Na nedavno održanoj konferenciji SAP Forum u Beogradu, Vojislav Genić, generalni direktor SAP-a za zapadni Balkan (West Balkans) ocenio je da je prošla godina bila najbolja godina u istoriji SAP-a za zapadni Balkan, ali i u istoriji SAP-a uopšte. Naime, korporacija je ostvarila rast u prodaji softvera od čak 25 odsto, dok je broj korisnika rešenja dostigao 190.000. O tome kako objašnjava tako uspešno poslovanje korporacije SAP globalno, kao i SAP-a za zapadni Balkan, koji iz godine u godinu ima stalni rast, Vojislav Genić za Magazin Biznis kaže:

– Za SAP je prošla godina, u kojoj se slavi četrdeset godina postojanja, bila najuspešnija u istoriji kompanije. Kao što ste rekli, ostvarili smo rast u prihodu od softvera od čak 25 odsto, odnosno 15 odsto rasta ukupnog prihoda. Mereno u novcu, ukupan prihod je iznosio 14,2 milijarde evra, a prihod od softvera skoro četiri milijarde. To su pokazatelji stabilnosti naše kompanije, što je za korisnike veoma važna činjenica. Takođe, i na teritoriji zapadnog Balkana, koju pokriva naša kancelarija u Beogradu, ostvarili smo značajan rast, a dobili smo i dosta novih korisnika. Između ostalih, to su kompanije Nelt, Viktorija grupa, Komercijalna banka, Valjaonica bakra Sevojno, Željeznice Bosne i Hercegovine, Makedonske elektrane, itd. Ovaj uspeh bih pripisao nizu faktora, a ključni je da SAP, sa jedne strane, ima izvanredne proizvode i rešenja, ali i osećaj za situaciju, potrebe i mogućnosti domaćeg tržišta. SAP već duži niz godina investira u naš region, kroz lokalizaciju svog softvera, obuke i akademske programe. Imamo izvanredne partnere sa preko 100 sertifikovanih SAP konsultanata, kao i čitav niz uspešnih projekata i zadovoljnih korisnika. Takođe, SAP kancelariju čini izvanredan tim ljudi, profesionalaca i stručnjaka u svom poslu, a sve to zajedno je recept za uspeh.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: