SVETSKO TAKMIČENJE U REŠAVANJU STUDIJA SLUČAJA: Kao reprezentacija Evrope

Na Novom Zelandu je od 25. januara do 2. februara održano studentsko takmičenje „Champion Trophy Case Competition 2014“, a naši akademci bili su jedini tim sa Starog kontinenta koji je dobio poziv za učešće

Ekipa FON-a na Novom Zelandu: Luka Važić, Maša Sretenović, mentor prof. dr Vesna Damnjanović, Ana Čejović, Stefan Milić

Ekipa FON-a na Novom Zelandu: Luka Važić, Maša Sretenović, mentor prof. dr Vesna Damnjanović, Ana Čejović, Stefan Milić

Ekipa Fakulteta organizacionih nauka iz Beograda (FON) osvojila je šesto mesto na najprestižnijem svetskom takmičenju u rešavanju studija slučaja „Champion Trophy Case Competition 2014“, koje je od 25. januara do 2. februara održano u Oklendu, na Novom Zelandu. Studenti FON-a – Ana Čejović, Luka Važić, Maša Sretenović i Stefan Milić, pod mentorstvom profesorke Vesne Damnjanović, bili su jedini tim iz Evrope, a takmičili su se u veoma jakoj konkurenciji još 11 škola iz celog sveta. Poziv na takmičenje usledio je na osnovu postignutih rezultata u rešavanju studija slučaja u prethodnoj, 2013. godini.

– Rešavali smo tri studije slučaja, po pet sati, bez upotrebe interneta. Nakon toga, imali smo deset minuta da predstavimo svoje rešenje stručnom žiriju koji su činili predstavnici kompanija, ljudi iz prakse i biznis konsultanti. Zadaci su se odnosili na kreiranje buduće poslovne strategije rasta u odnosu na ciljne grupe i stejkholdere, i na finansijsku opravdanost rešenja u različitim industrijama – objašnjavaju u razgovoru za Magazin Biznis mladi talenti FON-a, uz napomenu da su ostavili prilično dobar utisak u Oklendu.

Intenzivne pripreme za takmičenje trajale su nekoliko meseci, često i vikendima, uz punu podršku i razumevanje fakulteta i dekana prof. dr Milana Martića. Finansijska podrška stigla je i ove godine, kao i prošle, od Delta fondacije, a značajna saradnja ostvarena je i sa Srpskom asocijacijom menadžera (SAM).

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • DELTA USPEŠNO POSLOVALA U 2013. GODINI: Novi rast u 2014.
  • JUBILEJ TERMOELEKTRANE MORAVA U SVILAJNCU: Proizvodnja prema planu i bez gubitaka
  • SASTAVLJANJE I DOSTAVLJANJE REDOVNIH FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA 2013. GODINU U APR: Pretraga prijema pomoću matičnog broja
  • SVEČANO OTVOREN HOTEL CROWNE PLAZA® BEOGRAD: Jedan od najboljih brendova poslovnih hotela
  • COTRUGLI – VODEĆA POSLOVNA ŠKOLA U REGIONU NAGRAĐUJE: Osvojite jednu od 12 stipendija za MBA programe
  • DODELJENE GODIŠNJE NAGRADE SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA: Uspešni u biznisu u 2013. godini
  • PROGLAŠENI DOBITNICI NAGRADE VIRTUS ZA 2013.: Najbolji u korporativnoj filantropiji
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. marta 2014.
Podelite ovaj tekst: