MESEČNI HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u februaru

poslovni-horoskopOvan

Na poslovnom planu Ovnove očekuje uspešniji period. Sada je moguće postaviti temelj za povoljnu finansijsku situaciju koja će trajati sve do polovine ove godine. I Jupiter, vladar srećnih okolnosti, stacionarni Saturn, vladar vremena i temelja u dobrim aspektima podržavaju X polje, polje profesije i uspeha. Oni koji se bave nekretninama, rade u bankama, ili se bave zemljoradnjom imaju izuzetno uspešan period. Šanse koje se pojave treba sada iskoristiti.

Bik

Početak meseca obeležiće Sunce u X polju što daje sposobnost da se profesija ili karijera usmeri u željenom pravcu. Neki Bikovi imaće podršku osoba na položaju, te ako žele da ostvare svoje profesionalne ambicije sada imaju šansu da dobiju neophodnu pomoć. U svakom slučaju, ambicija i samopouzdanje će rasti. Jupiter u prvom polju omogućava prvoj dekadi Bikova da dobiju novac putem kredita, poslova koji su vezani za partnerski odnos.

Blizanci

Februar je uvertira za mart kada će većina pripadnika ovog znaka postići uspeh u onome čime se bave, a samim tim i finansijski napredak. Saturn najavljuje ulazak u vaše VI polje, ali samo nakratko. Ipak, neki će ga osetiti u vidu osećaja zamora i skepticizma poslom kojim se sada bave. U svakom slučaju, potrudite se da nekako prođete kroz februar, jer vas tek od marta očekuju povoljnije okolnosti za biznis, ali je neophodno i da imate podršku kolega.

Rak

Mnogi Rakovi moraju krenuti ispočetka na polju profesije i karijere. Moguće je da morate započeti proces profesionalne preorijentacije jer ono što ste do sada radili, ili više ne daje rezultate, ili ne postoji potreba za takvim profilom. Pošto vi ne želite da se pomirite sa prosečnim standardima koji važe u vašoj okolini, moraćete da utrošite više energije i da budete efikasniji ako želite da napravite zaokret.

Lav

Pažljivo planirajte i ulažite, naročito ako ste u sektoru privatnog posla. Ako preduzmete mere predostrožnosti naredni period će biti daleko bezbolniji nego što bi to moglo inače biti. Retrogradni Mars u prirodnom polju vrednosti i finansija ukazuje na polje u koje će se ulagati energija tokom narednih nekoliko meseci. Ali, i na polje mogućih teškoća i gubitaka. Stacionarni Saturn zaustavlja sve što je povezano sa poslovanjem i otežava svakodnevicu.

Devica

Poslovna situacija je stabilna ako se bavite privatnim poslom, mada treba voditi računa o ulaganjima u ovom periodu. Pogrešno donete odluke mogu vas koštati rada narednih nekoliko meseci. Imate dovoljno energije i prednost dajete poslovima koji donose konkretne rezultate. U drugoj polovini meseca očekujte napredovanje na poslu jer će neko nagraditi vaše znanje i profesionalne sposobnosti. Važno je da ostvarite nove poslovne kontakte.

Vaga

Vaša kreativnost će maksimalno doći do izražaja do polovine meseca. Za Vagu je veoma važno da posao obavlja sa zadovoljstvom i bez napora. Saturn je u poslednje vreme tražio da formulišete konstruktivne materijalne vrednosti i da budete praktični i svrsishodni. To vas je mučilo ali ste razvili samopouzdanje i disciplinu. Za to ćete imati još jednu šansu do jeseni, a potom će vas Saturn napustiti. Ono što ste izgradili daće rezultate narednih godina.

Škorpija

Sposobni ste da odgovorite na zahteve koji su pred vama mada ovaj period može biti i neprijatan. Neophodna je preciznost i tačnost, a kako vaš vladar ide unazad moguća su kašnjenja i ponavljanja koja vas najviše zamaraju. Ne započinjite ni jednu poslovnu temu a da je niste detaljno proučili i pažljivo pripremili. Sada nije vreme da bilo šta pokrenete, sem ako niste stali na pola puta te imate priliku da započeto i dovršite.

Strelac

Sa Marsom u X kući imate potrebu da se borite i dokažete, da pokušavate iznova, i iznova sve dok ne probijete granice koje vas ometaju da stignete na mesto na koje želite. Još jednom ćete pokušati da sprovedete planove koje ste već imali a od njih odustali. Konkretne rezultate imaćete u martu a sada samo treba da ponovite određene korake koje već znate. Stacionarni Saturn ukazuje na zastoj i teškoće sa finansijama.

Jarac

Sadašnji položaj planeta daje vam priliku da stanete, da jasnije pogledate situaciju u kojoj ste i da krenete sa nekim stvarima ispočetka, ali na nov način. Ovo je tek vreme postavljanja temelja. Nema potrebe za žurbom jer ionako nećete ništa izmeniti dok se planetarna pozicija ne promeni. Razradite poslovne ideje i čekajte povoljnije uslove. Ovo neće dugo potrajati te vam treba samo još malo strpljenja.

Vodolija

Retrogradni Mars traži zaokret i preispitivanje u donošenju odluka vezanih za finansijska ulaganja. Ukoliko nesmotreno reagujete, rizikujete da ugrozite stvari koje su do sada dobro funkcionisale. Sujeta je vaš neprijatelj, ne volite da vas kritikuju, a ko voli? Vi ste osoba koja može sebe savladati i spoljašnju borbu načiniti unutrašnjom. Ne isterujte pravdu i ne dolazite u sukob sa autoritetima.

Ribe

U vašem životu mnogo toga se menja posle 4. februara. Neptun koji vlada znakom Riba preći će u svoje sedište na nulti stepen, što simbolično predstavlja novi početak. Konačno je iza vas vreme rizika, napetosti i neočekivanih promena. Oslobodili ste se uslovljavanja i imate nove životne stavove na osnovu onoga što ste prošli u prethodnom periodu. Mnogi će na profesionalnom planu doživeti metamorfozu.


U ovom broju još i …

  • DELTA USPEŠNO POSLOVALA U 2013. GODINI: Novi rast u 2014.
  • JUBILEJ TERMOELEKTRANE MORAVA U SVILAJNCU: Proizvodnja prema planu i bez gubitaka
  • SASTAVLJANJE I DOSTAVLJANJE REDOVNIH FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA 2013. GODINU U APR: Pretraga prijema pomoću matičnog broja
  • SVEČANO OTVOREN HOTEL CROWNE PLAZA® BEOGRAD: Jedan od najboljih brendova poslovnih hotela
  • COTRUGLI – VODEĆA POSLOVNA ŠKOLA U REGIONU NAGRAĐUJE: Osvojite jednu od 12 stipendija za MBA programe
  • DODELJENE GODIŠNJE NAGRADE SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA: Uspešni u biznisu u 2013. godini
  • PROGLAŠENI DOBITNICI NAGRADE VIRTUS ZA 2013.: Najbolji u korporativnoj filantropiji
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. marta 2014.
Podelite ovaj tekst: