TIGAR NA INOSTRANIM TRŽIŠTIMA: Kineski vatrogasci u pirotskim čizmama

U kompaniji Tigar Pirot godišnje proizvedu oko 100.000 pari sigurnosne gumene obuće i oko 650.000 pari radne obuće za profesionalnu upotrebu. Pirotske čizme nosi vatrogasna brigada u Hongkongu, radnici na naftnim platformama u Kanadi, drvoseče u Južnoj Africi, ali i pripadnici švedske armije

Široj javnosti je malo poznato da pirotske čizme nose vatrogasne brigade u Hongkongu i Londonu, da bez njih ne mogu radnici na naftnim platformama u Kanadi, ni drvoseče u Južnoj Africi. I lovci širom Evrope takođe nose čizme koje su dizajnirali domaći stručnjaci i tehnolozi, a u Tigru se izrađuju i čizme za švedsku armiju. Potražnja za pirotskim čizmama na stranim tržištima je velika, a najtraženije su vatrogasne i šumarske. Sve to je logično, jer su pirotske čizme, kao sredstva za ličnu zaštitu na radu, sertifikovane po najvišim svetskim standardima i za njih je veoma teško naći zamenu u proizvodnim procesima. Zato kompanija Tigar Pirot najveći deo proizvodnje iz ovog programa izvozi na evropska i na daleka svetska tržišta.

– U jednoj od najsavremenijih fabrika za proizvodnju gumene obuće u Evropi, Tigar Obuća, godišnje proizvedemo oko 100.000 pari sigurnosne gumene obuće i oko 650.000 pari radne obuće za profesionalnu upotrebu. Obuću koriste zaposleni u drvnoj, metaloprerađivačkoj industriji, rudarstvu, poljoprivrednoj proizvodnji, građevinarstvu, za interventne poslove gašenja požara, u slučaju izbijanja poplava i drugih elementarnih nepogoda, kao i u komunalnim aktivnostima. Čizme proizvodimo od mešavine prirodnog i sintetičkog kaučuka, uz upotrebu pamučnih materijala i sintetike za postavu, kaže Zoran Đorđević, glavni menadžer veleprodaje gumene obuće Tigar Pirot, u razgovoru za Magazin Biznis.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: